مهلت تبدیل مجوزهای قدیمی به مجوزهای جدید در فواصل بهداشتی
رئیس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: ۱۱ هزار و ۲۳۸ کیلومتر مربع از زمینهای مرغوب کشاورزی در کشور، به علت فواصل بهداشتی، بدون استفاده مانده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛
طبق وعده هیأت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار قوانین، اصلاح ضوابط حرایم بهداشتی به منظور فرصت سرمایه گذاری مناسب و سهولت در صدور مجوزها تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ یعنی تا ۴ روز آینده اجرایی میشود.
آقای سیاح رئیس مرکز پایش و بهبودِ فضای کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: ۱۱ هزار و ۲۳۸ کیلومتر مربع از زمینهای مرغوبِ کشاورزی در کشور، به علت فواصل بهداشتی، بدون استفاده مانده است.
فواصل بهداشتی فاصلههای معین بین واحدهای تولیدی است که بازنگری دستورالعمل اجرایی ان مدتهاست در حال انجام است. موانعی که جهش تولید با مشارکت مردمی را کند میکند و سرمایههایی که با فاصله روی
زمین مانده و باعث گلایه بسیاری از کشاورزان و دامداران شده است.
یاوری یکی از سرمایه گذاران تولید خوراک دام در سقز است که در پاسخ به سوال خبرنگار صدا سیما مبنی بر مشکلاتش درباره فواصل بهداشتی گفت: یک هزار و پانصد میلیارد ریال در مجموعه خوراک دام سرمایه گذاری کرده ام که آماده بهره برداری است و نیز اشتغال زایی برای مردم منطقه را نیز به همراه خواهد داشت، ولی متاسفانه اجازه راه اندازی به این واحد به علت قوانین فواصل بهداشتی داده نشده است.
دادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک نیز با تاکید بر اینکه طی ۴ تا ۵ سال گذشته در حوزه دام شاهد کاهش ظرفیت تولید بوده ایم گفت: لذا نیازمند سرمایه گذاری و احداث واحدهای جدید هستیم و ضروری است که دستورالعملهای جدید در فواصل بهداشتی اعمال شود تا کسب و کار و ظرفیت تولید مان را افزایش دهیم.
خانم رضایی معاون دبیرخانه مجوزهای وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه: یکی از مهمترین وظایف ما احصا قوانین مربوط به کسب و کار است گفت: یکی از موانعی که جلوی رشد کسب و کار را گرفته همین فواصل بهداشتی هست که با توجه به شرایط روز باید بازنگری شود.
نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی نیز در مصاحبه اختصاصی به شوکتی خبرنگار صدا و سیما میز کشاورزی و روستا، وعده داده بود تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ پرونده بازنگری فواصل بهداشتی بسته میشود، ولی اکنون در آستانه پایان اردیبهشت ماه همچنان ۴۸۰۰ متقاضی در انتظار رفع موانع کسب و کار هستند.
طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی در پنج سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوزها بعلت بحث حرائم و فواصل بهداشتی رد شده است.
کارشناسان معتقدند: با کاهش فواصل بهداشتی، افزایش تولید در واحدهای کشاورزی و دامپروری محقق شده و بهره برداران طعم شیرین این تعدیل را چشیده و مهمتر از همه، این تغییر بر روی سفرهای مردم بیش از بیش حس خواهد شد.
از نگاه منتقدان مقررات حرائم بهداشتی، بدون استفاده ماندن اراضی اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری، نخستین پیامد آشکار اجرای این قانون بود و باعث شد، به مرور، زمینهای بسیاری باوجود برخورداری از شرایط و امکانات مناسب، بدون استفاده بماند.
گفتنی است: دستورالعمل مربوط فواصل بهداشتی نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شده، اما بازنگری آن هنوز اجرایی نشده است.