پخش زنده
امروز: -
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران: نان کامل در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر موثر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دومین همایش استانی تولید آرد کامل، نان کامل و ارتقای سلامت در سلمانشهر برگزار شد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص اهداف برنامه کمیته فنی نان کامل و غذای سالم در سفره مردم گفت: در این سند، امنیت غذایی مهمترین موضوعی بود که به آن اشاره شد. بحث پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، بیماری قلبی و عروقی، چاقی، دیابت و سرطانهای گوارشی میباشد، نان کامل خیلی میتواند در پیشگیری از این بیماریهای غیر واگیر موثر باشد
محمدحسین اصفهانیزاده افزود: برگزاری این همایشها در راستای مصوبات قانونی است، سال گذشته توسط معاون اول رئیس جمهور به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور ابلاغ و در این ابلاغیه سند ملی دانش بنیان و امنیت غذایی به دستگاههای ذیربط و مسئولان دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین به ابلاغیه اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی بر اساس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس و با همراهی دستگاههای اجرایی استانداری، اقتصادودارایی، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان، غله و ... را مکلف کرد که موضوع آرد کامل و نان کامل را به پیش ببرد و در کنار این مصوبه نیازاست که کارگاه آموزشی به مردم ارائه شود.
اصفهانی زاده تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی را در دو نقطه استان ساری و سلمانشهر با حضورکارشناسان مدیران صنعت آردونان و خبازان برگزارکرد.
وی گفت: برای رعایت سلامت مردم به زودی نان کامل در نانواییها مازندران پخت و در سفره مردم استان قرار میگیرد.
رئیس اتحادیه خبازان شهرستان عباس آباد گفت: یکی از اهداف برگزاری این همایشها که در واقع توام با برپایی کارگاههای آموزشی میباشد توجه به سلامت و کیفیت نان است.
محمدهاشمی با بیان اینکه نان کامل و سالم باعث کیفیت میشود و دور ریز آن کاهش خواهد یافت افزود: جا دارد از حمایت مسئولان استانی و شهرستانی و همچنین همکارانم در اتحادیه و خبازان خدوم تشکر و قدردانی داشته باشم.
هاشمی تصریح کرد: این همایش با هدف ارتقای سلامت و امنیت غذایی مردم و ارائه نکته نظرات کارشناسان و پیشنهادات خبازان و دستاندرکاران صنعت آرد نان از شهرستانهای نور /نوشهر / چالوس / کلاردشت / عباس اباد / تنکابن و رامسربرگزار شد که میتواند در پیشرفت و کیفیت نان کامل تاثیرگذار باشد.
وی گفت: درشهرستان عباس آباد ۱۰۴ واحد خبازی با ۲۰۰ نفر کاربر فعالیت میکنند که ۵۴ واحد بربری، ۴۲ واحد لواش، ۷ واحد سنگک و ۴ واحد تافتون برای خدمت به مردم و ارائه نان با کیفیت تلاش میکنند.
رئیس اتحادیه خبازان شهرستان عباس آباد به مزایای مصرف نان کامل اشاره کرد و افزود: مصرف نان کامل باعث ایمن سازی بدن در برابر ویروسها و افزایش مقاومت در برابر عفونتها میشود.
وی تصریح کرد: رسانهها نقش مؤثری برای شناخت و آگاهی مردم نسبت به مزایای این نان دارند باید تمامی دستگاههای اجرایی درراستای فرهنگ سازی مصرف نان کامل توسط مردم همراهی و تعاملات لازم را برای سلامت و امنیت غذایی ایجاد نمایند.