پخش زنده
امروز: -
طبق قانون تمام اصناف، دستگاههای اجرایی و ادارات ملزم به رعایت قانون پاسداشت زبان پارسی در فعالیتهای خود هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: قانون پاسداشت زبان پارسی سال ۷۵ اعلام شد که طی آن ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه مطرح بود و سال ۷۸ آیین نامه اجرایی آن ابلاغ شد.
فرخنده افزود: شورای پاسداشت زبان فارسی در استان در گذشته فعالیت چندانی نداشته و امروزه شاهد تخطی از این قانون در خیلی از موارد هستیم؛ در صورتی که نقش تمام دستگاهها و اصناف مشخص شده و فعالیتها باید به نحوی باشد که زبان فارسی را به عنوان هویت خود و زبان دوم اسلام، مطرح کنیم.
وی با بیان اینکه دستگاههای زیادی عضو شورای پاسداشت زبان فارسی هستند، گفت: در صورت مشاهده تخلف از سمت دستگاههای اجرایی و یا اصناف تا ۱۵ روز فرصت اصلاح داده میشود که باید به آن توجه شود و در صورت عدم توجه به این اخطار، موارد به دستگاه بالاتر اعلام خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی افزود: در مورد اصناف نیز تابلوهای مغازهها باید به زبان فارسی باشد، مگر اینکه مغازه ای در مکانی که تردد گردشگران خارجی قرار گرفته، باشد که در این صورت ۷۰ درصد از فضای تابلو به زبان فارسی و ۳۰ درصد از آن میتواند به زبان دیگری نوشته شود.
فرخی همچنین از برگزیده شدن دو اثر رادیو خاوران در نخستین جشنواره ملی آیین سخن خبرداد و افزود: صدا و سیما، شهرداریها، مراکز آموزشی، دستگاههای اجرایی، ادارات، اصناف، نظام مهندسی و ریزترین تا بزرگترین سمنها و ادارات و خود مردم تأثیر بسیار زیادی در عملی شدن قانون پاسداشت زبان فارسی دارند بطوریکه تابلوهای ورودی شهرها و یا نوشتههای روی ساختمانها نباید از زبانی غیر از فارسی یا اصطلاحاتی غیر از اصطلاحات زبان خودمان باشد.