افزایش ۲.۵ درصدی موالید در ۹ ماه گذشته
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار جمعیت سازمان ثبت احوال: آمار نه ماهه نشان می دهد میزان موالید امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۲،۵ درصد رشد داشته است.
آقای محزون در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: بیشترین رشد موالید مربوط به استان های خراسان رضوی، شمالی و سیستان و بلوچستان است.
وی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به 2 درصد آخرین سرشماری بررسی شده است، گفت: این بررسی ها نشان می دهد حدود 14 و یک دهم درصد خانم هایی که ازدواج کردند، فرزند نداشتند که البته بخشی از آن مربوط به کسانی است که سال اول زندگی مشترک خود را می گذارنند.
محزون افزود: در این بررسی همچنین 18،9 درصد خانوارها یک فرزند و 20،9 درصد از خانوارها هم دو فرزند داشتند.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار جمعیت سازمان ثبت احوال گفت: در نقاط شهری تک فرزندی بیشتر از مناطق روستایی است.
محزون گفت: روند تغییرات در مقایسه با دوره گذشته نشان می دهد که هم درصد خانم هایی که ازدواج کردند ولی بدون فرزند هستند در نقاط شهری افزایش یافته و هم خانوارهایی که تک فرزند بودند، بیشتر شده است.
وی افزود: درصد خانم هایی که یک فرزند داشتند، در سرشماری قبلی 16،5 در کل کشور بود اما این میزان به 18،9 درصد رسیده است.
محزون گفت: این بررسی با استفاده از روشهای آماری و نمونه گیری صورت گرفته و حجم نمونه 423 هزار خانواده بوده که نتایج آن قابل تعمیم به کل کشور است.
وی در خصوص علل افزایش آمار خانوارهای تک فرزندی و حداکثر دو فرزندی افزود: این علل در حوزه جمعیتی، شامل بالا رفتن سن ازدواج و افزایش سن فرزندآوری است.
محزون گفت: آمارها نشان می دهد میانگین سن ازدواج افزایش قابل توجهی داشته و هم اکنون سن ازدواج برای آقایان 27 سال و برای بانوان حدود 23 سال رسیده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار جمعیت سازمان ثبت احوال افزود: 33،3 درصد جامعه یعنی یک سوم کل جامعه خانوارهایی هستند که حداکثر یک فرزند داشتند و اگر بخواهیم خانوارهای دو فرزندی را هم به آن اضافه کنیم 54،2 درصد یعنی بیش از نیمی از جامعه حداکثر دو فرزند دارند.