پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضائیه گفت : افرادی که در سال ۸۸ آن فتنه بزرگ را برپا کردند، گناهشان نابخشودنی است .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر،حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در بازدید از پلیس آگاهی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگاری که درباره اظهارات امروز علی مطهری مبنی بر اینکه قوه قضاییه پس از گذشت چهار سال هنوز از فتنه صحبت میکند اما نتوانسته است با برخی دانه درشت ها برخورد کند افزود: نه تنها قوه قضاییه بلکه همه مردم نظرشان این است که افرادی که در سال 88 آن فتنه بزرگ را برپا کردند ، گناهشان نابخشودنی است.
وی ادامه داد : اگر تاکنون نظام به آنها لطف کرده و مجازات شان نکرده است ، نباید اینگونه برداشت کرد که گناه این افراد کوچک بوده است.
دادستان کل کشور با بیان اینکه گناه این افراد بسیار بزرگ بوده است گفت : این افراد اموال عمومی و مردم را به آتش کشیدند و حیثیت و اعتبار جمهوری اسلامی را خدشه دار و به پایگاه بسیج حمله کردند .
وی افزود : آنها دروغ ها و افتراهای بزرگی به مردم و نظام بستند و به رای مردم که موجب شیرینی کام مردم و تقویت نظام می شد ، جفا کردند و اینها فراموش شدنی نیستند.
محسنی اژه ای گفت : این چیزی نیست که فراموش شود و اگر کسی می خواهد آن را یک سوء تفاهم و مسئله کوچک بشمرد ، تغافل میکند در غیر این صورت این چیزی نیست که کسی بتواند آن را مسئله کوچک بشمارد.
وی افزود : این تنها نظر قوه قضاییه نیست بلکه نظر همه مردمی است که در 9 دی شرکت کردند.
دادستان کل کشور همچنین سالگرد 9 دی را یک روز ماندگار در تاریخ کشورمان دانست و گفت : سالگرد 9 دی با حضور مردم رقم خورد ، در چنین روزی یک توطئه عظیم استکبار جهانی و فتنه گران داخلی خنثی شد .
مخلان امنیت باید به سزای عمل خود برسند
سخنگوی قوه قضائیه گفت: کسانی که امنیت جامعه را بر هم میزنند و با مردم محاربه میکنند باید به عنوان محارب محاکمه و مجازات شوند.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای در بازدید از پلیس آگاهی در پی اقدام پلیس در دستگیری سارقان موبایل و کیف در جمع خبرنگاران افزود: فعالیتهای نیروی انتظامی به ویژه پلیس آگاهی که شبانه روز تلاش میکند تا امنیت و آرامش جامعه را برقرار کنند و نیز دادستانی تهران که با عزم جدی برای برخورد با افراد جنایتکاری که امنیت و آرامش مردم را بر هم میزنند تلاش میکند، جای قدردانی دارد.
وی گفت: همانطور که امروز در پلیس آگاهی مشاهده و اطلاع کسب کردم، این پلیس با روش های علمی، اطلاعاتی و ابزارهای فنی کار خود را پیگیری می کند و اشراف اطلاعاتی بسیار خوبی به مجرمان و محیطهای جرم پیدا کرده است.
دادستان کل کشور افزود: الحمدلله با این اشراف و استفاده از روشهای علمی و فنی امیدوارم مردم در آینده کمتر شاهد این گونه مسائل -سرقت- باشند.
وی با اشاره به بازدید امروزش از پلیس آگاهی گفت: مالباختگان از ته دل میگفتند که آنچه میخواهیم امنیت است و این که این متهمان به سزای اعمال خود برسند.
محسنی اژهای همچنین به هماهنگی دادسرا و پلیس اشاره کرد و افزود: امروز کسانی که امنیت جامعه را به هم میزنند به خصوص آنهایی که با سلاح سرد و در ملأعام و در منظر عمومی از مردم زورگیری می کنند و کیف و موبایل مردم را میقاپند و آنها را با سلاح سرد تهدید می کنند کسانی هستند که مفسدند و با مردم محاربه میکنند باید به عنوان محارب محاکمه و مجازات شوند.
وی تاکید کرد: به ویژه نسبت به آنهایی که با قمه، شمشیر و سلاح از طریق تهدید مردم، ارعاب ایجاد میکنند و محیط زندگی مردم را ناامن میکنند.
دادستان کل کشور گفت: ما از طریق دادستانی پیگیری میکنیم که هرچه سریع تر این افراد مجازات شوند و به سزای اعمال خود برسند تا درس عبرتی برای دیگران باشند.
وی افزود: از مردم میخواهیم با پلیس همکاری کنند و اگر احیاناً کسانی را مشاهده میکنند که در خیابان زورگیری میکنند و اطلاعاتی دارند در اختیار پلیس یا دادسرا قرار دهند که بسیار مؤثر است.
محسنی اژه ای گفت: متاسفانه برخی از افرادی که دستگیر شدهاند دارای سابقه هستند، باید این موضوع را بررسی کنیم که این افراد با توجه به سابقهای که داشتند آیا محکومیت خود را طی کردهاند یا اینکه زودتر از موعود مقرر آزاد شدهاند.
وی افزود: بخشی از خواستههای مردم نیز همین بود و باید دید آیا این افراد با قرار وثیقه آزادند و یا اینکه محاکمه و بعد از اتمام محکومیت آزاد شدهاند.
محسنی اژهای ادامه داد: درباره این افراد نباید سهل گیری شود و باید سخت گیری بیشتری صورت گیرد تا چنین مسائلی تکرار نشود.
دادستان کل کشور گفت: البته در این میان پلیس و دادسرا مشکلاتی دارند که باید به این قضایا توجه کرد که البته این مباحث با جمع بندی به رئیس قوه قضائیه ارائه میشود تا این مشکلات مرتفع شود.
وی افزود: در این بین مردم نیز مشکلاتی دارند که پلیس و قوه قضائیه باید تلاش کنند تا کار مردم برای مراجعه به نیروی انتظامی و دادسرا برای طرح شکایت و نحوه تشکیل پرونده آسان شود.
پرونده تامین اجتماعی به قوه قضاییه نیامده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت : پرونده گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی به این قوه نرسیده است.
محسنی اژه ای در بازدید از پلیس آگاهی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضع پرونده سعید مرتضوی افزود: وی یک پرونده قبلی داشت که در آن حکم صادر شد و پرونده در دیوان عالی کشور است و پرونده دیگری دارد که در مرحله دادسراست .
وی افزود :پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی نیز هنوز از مجلس شورای اسلامی به دستگاه قضایی ارجاع نشده است و اگر ارجاع شد طبیعی است که به آن نیز رسیدگی خواهد شد.
محسنی اژه ای درباره ممنوع الخروج شدن "ب . ز" نیز گفت : این را از دادستان تهران پیگیری و اطلاع رسانی می کنم.
بخش عظیمی از اموال مه آفرید هنوز کارشناسی نشده است
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه درباره آخرین وضع رسیدگی به پرونده فساد بزرگ بانکی گفت : محکومان این پرونده در زندان به سر می برند و در حال گذراندن دوره محکومیت خود هستند.
محسنی اژه ای افزود: بخشی از اموال مه آفرید خسروی با مزایده به فروش رفته و بقیه اموال وی نیز در دست مزایده و فروش است اما بخش عظیمی از اموال او هنوز کارشناسی نشده است تا پایه مزایده قرار بگیرد .
دادستان کل کشور گفت : در واقع برخی از اموال وی بویژه در بخش کارخانجات و شرکت های بزرگ هنوز به فروش نرفته است .
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر سر و سامان دادن به شبهات بانکی و اینکه قوه قضاییه بویژه سازمان بازرسی می تواند در این خصوص ورود پیدا کند افزود : این موضوع در مرحله نخست وظیفه بانک مرکزی است تا بر بانک های دولتی و غیردولتی نظارت کند .
وی گفت: در مراحل بعدی سازمان بازرسی کل کشور نیز می تواند بر بانک های دولتی نظارت داشته باشد و اگر تخلفی از قوانین و مقررات پولی و بانکی مشاهده کرد می تواند ورود کند.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره فرق سلاح گرم با سلاح سرد پرسید افزود : اگر کسی ایجاد ترس و وحشت کند از این نظر فرقی میان سلاح سرد و گرم وجود ندارد و مهم اخافة الناس است.
وی گفت: امروز به دادستان تهران گفتم که به پرونده این افرادی که با سلاح سرد موجب ناامنی و ترس میان مردم شده اند سریعتر رسیدگی کند و اگر این افراد در دادگاه مفسد و محارب شناخته شوند دادگاه برای آنها همانند دو سارق زورگیر خیابان ایرانشهر ، مجازات محاربه در نظر میگیرد.
استقبال از ورود دولت به مبارزه با مفاسد اقتصادی
دادستان کل کشور: از اینکه دولت برای مبارزه با مفاسد اقتصادی وارد شود استقبال میکنیم؛ این خوب است که برای مبارزه با مفاسد اقتصادی همه دستگاهها وارد شوند.
غلامحسین محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ابلاغ روز گذشته رئیس جمهور به آقای جهانگیری برای شناسائی ویژهخواران و مجازات آنها و اینکه آیا قرار است مسئولیت رسیدگی به پروندههای مفاسد و مجازات مفسدان به دولت واگذار شود گفت: از ورود دولت برای مبارزه بامفاسد اقتصادی استقبال میکنیم.
وی افزود: قوه قضائیه از سالیان گذشته نسبت به این قضیه جدی بوده و بخشی از مشکلات آن در پیگیری برخی پروندههای دولتی بوده است که امیدواریم با همین دستور این موانع رفع شود.
دادستان کل کشور گفت: مجازات در این خصوص به طور طبیعی در اختیار قوه قضائیه است و شاید برخی از تعابیری که شده است منظور این نبوده است که خودشان مستقیما وارد عمل شوند و مجازات کنند، شاید منظورشان این بوده است که پیگیری کنند تا مفسدان مجازات شوند؛ بنابراین مجازات طبیعی است که توسط قوه قضائیه انجام شود.
محسنی اژهای همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده مفسدان بدهکار بانکی و تعامل این افراد با بانکها گفت: این سخنان کلی است و امیدواریم با این اقدام ریاست جمهوری که آن را بسیار مبارک میدانیم و از آن استقبال میکنیم، انشاءالله با همکاری قوه قضائیه با همه کسانی که از طریق غیرقانونی توانستهاند اموالی را تصاحب کنند و یا در صدد تصاحب آن هستند مبارزه کنیم و نگذاریم هیچ گونه ویژهخواری به وجود بیاید.
رئیسجمهور به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، دستور داده است تا" اقدامات لازم برای شناسایی و مجازات کسانی که با تبانی و سوءاستفاده از امتیازات خاص، زمینه ویژهخواری و درآمدهای غیرموجه را فراهم کردهاند، در اولویت کار قرار گیرد".