پخش زنده
امروز: -
وزیرکشورگفت : قوانینی چون قانون انتخابات و قانون شهرداری ها و شوراها و NGO ها (سازمان های غیردولتی) در این وزارتخانه مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش شهرداری ها و رؤسای شوراهای شهر سراسر کشور افزود: شهرداری ها باید درآمد پایدار داشته باشند و تحقق این موضوع نیازمند الگوسازی است.
وی با اشاره به اینکه وزارت کشور و سازمان شهرداری ها باید به مرکز هدایت گری تبدیل شود نه مرکز اجرا، گفت: باید درپی الگوهایی برای درآمد پایدار باشیم و درکنار این موضوع باید به بحث بهره وری هم توجه داشت.
رحمانی فضلی افزود: در این همایش یکی از رؤسای شورای شهر از اینکه این تشکل قدرت دفاع از خود را ندارد انتقاد کرد و نظر من این است هر کسی در هر محکمه ای که بازخواست می شود باید از خود قدرت دفاع داشته باشد و ما می توانیم این موضوعات را با اصلاح قانون شهرداری ها پیگیری کنیم.
وی گفت: بحث نیروی انسانی از دیگر معضلات شهرداری هاست که باید الگوی مناسبی در این خصوص طراحی شود.
وزیر کشور افزود: در بحث عوارض متعلق به شهرداری هم باید پیگیری جدی صورت گیرد و من در همین خصوص از استانداران خواهم خواست شهرداران را یاری کنند و اگر در این زمینه مشکلی بود در جلسات هیئت دولت پیگیری خواهم کرد.
وزیر کشور گفت: برای حل مسائل راه حلی جزء تکیه بر مردم نداریم و مشکلات حوزه مدیریت شهری بدون دخالت مردم رفع نمی شود.
عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: نگاه به شوراها و شهرداریها باید ساختارگرایانه باشد.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به 55 میلیون نفر در کشور از خدمات شوراها و شهرداریها بهره مند می شوند گفت: بسیاری از مشکلات امروز ما با واگذاری امور به مردم رفع می شود و این موضوع در جهان جواب داده است.
وزیر کشور گفت: وقتی از شهرداری سخن به میان می آید فقط بحث ساخت و ساز مطرح نمی شود بلکه در ادبیات برنامه ریزی شهری بحث شهر و امنیت ، شهر و سیاست ، شهر و توسعه ، شهر و اقتصاد ، شهر و فرهنگ و شهر و سلامت مطرح می شود و شهر به عنوان سپهر حاکم بر فعالیتها می تواند رابطه تعامل و هدایتگری داشته باشد.
وی گفت: اگر با معضلاتی چون طلاق و اعتیاد در شهر روبرو هستیم دیگر نمی توان نگاه روانشناسانه و جامعه شناسانه به آن داشت بلکه باید به این معضلات نگاه جامع شهری داشت.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه رویکردها به مقوله مدیریت شهری باید اصلاح شود گفت: حتی نحوه مشارکت مردم و واگذاری امور کارکردی شهر به مردم هم نیازمند اصلاح است و رویکردمان به مدیریت شهری باید رویکرد جامعه محور باشد.
وزیر کشور گفت: در این خصوص با خلأهای قانونی هم مواجهیم که باید برطرف شود.
وی در ادامه با جمع بندی پیشنهادی شهرداران اشاره کرد و گفت: تا مدیریت یکپارچه شهری و حتی کشوری اصلاح نشود هر روز شاهد بزرگ شدن شهرها خواهیم بود و مباحثی مانند موضوع انتقال پایتخت مطرح می شود.
وی گفت: ما مشکلات آلودگی هوا را حتی در دیگر کلانشهرها که پایتخت هم نیستند داریم.
رحمانی فضلی گفت: اینکه بودجه در کشور بر مبنای فعالیت و جمعیت تنظیم می شود نوعی دور باطل است و در مدیریت یکپارچه باید نگاه ساختاری ملی داشته باشیم.
وزیر کشور گفت: قانون شهرداریها و شوراها نیازمند تغییرات اساسی است و بازنگری در این قانون در دستور کار وزارت کشور قرار دارد.