پخش زنده
امروز: -
دانشگاه شیراز روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت ، میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز گفت: این همایش با موضوع بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان در دو روز با حضور جمعی از صاحبنظران، پژوهشگران و علاقهمندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز برگزار می شود
سعید حسامپور افزود: خانواده یکی از مهمترین واقعیات اجتماعی است که هستهی اصلی زندگی کودک و نوجوان و نیز جامعه را تشکیل میدهد اینکه تا چه اندازه تنوع شکلها و روابط گوناگون خانوادگی و نیز نقش هر عضو خانواده در زندگی آن به مخاطب معرفی میشود نقشی مؤثر بر نوع نگاه مخاطبان به خانواده و اعضای آن دارد. از همینرو، مرکز مطالعات ادبیات کودک، موضوع نهمین همایش ملی خود را «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» انتخاب کرد.
بهگفتهی دبیر علمی همایش ملی ادبیات کودک، آیین گشایش همایش، صبح ۲۶ اردیبهشت (ساعت۸)، در تالار علامه جعفری دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار خواهد شد و در دو روز، ۳۷ مقاله بهصورت سخنرانی و پوستر در پیوند با موضوع و محورهای اعلامشده، ازسوی پژوهشگران ارائه خواهد شد.
همچنین سه کارگاهِ تخصصی: «آشنایی با برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان ازطریق بازیهای فکری - فلسفی»، «آشنایی با داستانها و انیمیشنهای مناسب برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان» و «کارگاه نوشتن خلاق به زبان عربی» در این همایش برگزار خواهد شد.
حسامپور ادامه داد: در نهمین همایش ملی ادبیات کودک، نشست تخصصی «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» با همکاری مشترک قطب تربیت شهروندی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادبیات کودک، با حضور صاحبنظران این حوزه برگزار میشود.
وی از حضور پژوهشگران غیر ایرانی در این همایش خبر داد و گفت: در نهمین همایش ادبیات کودک متخصصان و پژوهشگرانی از کشورهای برزیل، عمان و امارات سخنرانی خواهند داشت.
محورهای نهمین همایش ملی ادبیات کودک، شامل بررسی بازنمایی انواع خانواده در ادبیات کودک ایران (خانواده هستهای، تکفرزندی، چندفرزندی، تکوالدی، خانوادههای ترکیبی...)؛ بررسی بازنمایی اعضای خانواده، نقش هریک در خانواده و نیز روابط هریک با خانواده در ادبیات کودک و نوجوان و خانوادههای طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قومی و خانوادههای شهری و روستایی؛ بررسی بازنمایی خانواده سنتی، خانواده مدرن و خانواده پسامدرن؛ بررسی بازنمایی نوع خانه، ساختمان و امکانات آن و مسائل و مشکلات خانوادگی (آنگونه که در ادبیات کودک و نوجوان بازتاب یافتهاند)؛ بازنمایی حضور و نقش موبایل، کامپیوتر، فضای مجازی و رسانهها در خانواده؛ بررسی تحول بازنمایی خانواده در ادبیات کودک و نوجوان دهههای اخیر و مقایسه ادبیات کودک ایران و جهان با توجه به محورهای یادشده است.
مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز از علاقهمندان برای شرکت در این همایش دعوت کرد.