پخش زنده
امروز: -
آیین بزرگداشت دهۀ سرآمدی آموزش در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در این مراسم که در دانشکدۀ ادبیات و علومانسانی برگزار شد، با اشاره به اهمیت ارتباط دانش با عمل، گفت: ارتباط دانش و علم با عمل اهمیت دارد؛ اولویتهای ویژۀ کشور و آموزش عالی در این است که به سمت دانشگاههای پژوهشمحور و فناور محور حرکت کنیم و به سمتی برویم که از علم، ثروت تولید شود تا مشکلات مملکت از طریق فناوری حل شود و از جهان عقب نمانیم؛ اما پایة همۀ اینها، دانش و معلم است.
دکتر علیمحمد آخوندعلی افزود: همه تجارب منتهی به آموزش در نهایت منتهی به فناوری و تجاریسازی علم و پژوهشگران برجسته میشود که در نهایت باعث ایجاد تحول در صنعت میشوند. در کنار دانش، عمل صادقانه باید وجود داشته باشد وگرنه علم بیعمل بیاثر و منفی میشود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در دنیای امروز میبینیم که تکنولوژی و فناوری تبدیل به حلقهای برای قتلعام شده است؛ چون به دست انسانهای بیتعهدی افتاده است که انسانیت سرشان نمیشود؛ آنچه امروز در غزه اتفاق افتاده است سکهای دو رو است که بخشی از آن در دست افرادی است که بشریت را از طریق علم و فناوری قلعوقمع میکنند. به بیمارستانها حمله میکنند و اطفال، زنان و مردان و غیرنظامیان را میکشند و به معنای واقعی، در جهانی که علم و فناوری تا این مرحله پیشرفت کرده، نسلکشی رخداده است.
همچنین حجت الاسلام آیت عادلی نژاد، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان در این مراسم گفت: سنت قدیمی نظام آموزشی، سنت شاگردپروری بوده است. در دنیای امروز که متاثر از مناسبات جهانی است و بسیاری از سنتهای گذشته به چالش کشیده شده است، باید از سنت شاگردپروری مراقبت کنیم.
وی با اشاره به اینکه شهید مطهری به عنوان نماد معلمان جامعه است، افزود: این جمله از شهید مطهری که گفته است «معلم من آن کسی است که به من اندیشیدن را بیاموزد و نه اندیشهها را» نشان میدهد که اندیشه را میتوان از دیگر طرق به دست آورد، اما اندیشیدن را باید به نسل جدید آموزش داد و هیچ مرجعی بهتر، امینتر و مهربانانهتر از معلم و دانشگاه نمیتواند آموزش دهد.
در پایان این مراسم از برگزیدگان دهۀ سرآمدی دانشگاه شهید چمران اهواز، تجلیل شد.