پخش زنده
امروز: -
معاون علمی رییسجمهور بر آمادگی ایران برای توسعه همکاریهای فناورانه با زیمبابوه در حوزههای هوافضا، سلامت و کشاورزی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر دهقانی در دیدار وزیر علوم زیمباوه، ظرفیتهای انسانی و منابع طبیعی را دو فرصت ویژه زیمبابوه برای همکاری با ایران دانست و افزود: زیمبابوه، کشوری بسیار غنی با جاذبههای طبیعی و منابع سرشار است که روابط بسیار خوب سیاسی بین دو کشور برقرار است.
وی افزود: با توجه به تاکید ریاست جمهوری اسلامی ایران و عزم جدی برای همکاریها در حوزههای علمی و فناورانه آمادگی کامل داریم تا با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای آفریقایی، همکاریهای اقتصادی، دانشی و فناورانه خود را گسترش دهیم. زیمبابوه، به عنوان یکی از اصلیترین مخاطبان برنامه همکاریهای علمی و فناورانه ایران، دارای ظرفیتهای بسیار خوبی برای همکاری در حوزههای گوناگون فناوریهای پیشرفته و برنامههای توسعه اقتصاد دانشبنیان است.
معاون علمی رییسجمهور، توانمندیهای ایران در حوزه هوافضا و توسعه فناوریهای تجاری این حوزه را یکی از حوزههای همکاری ایران و زیمبابوه برشمرد و گفت: ایران با هدف رفع نیازهای متعدد وتلاشهایی که در تولید علم و محصولات فناورانه حوزه هوافضا داشته، توانسته است به دستاوردهای خوبی در این حوزه دست پیدا کند و آمادگی دارد محصولات این حوزه از پرندههای بدون سرنشین، پهپادهای هوشمند با کاربردهای مختلف از جمله کشاورزی، تحقیقاتی و پایش با زیمباوه همکاری فناورانه داشته باشد.
دهقانی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران و زیمبابوه، از منابع بسیار ارزشمند ملی، منابع طبیعی و زیرزمینی، کشاورزی و معدن برخوردارند، میتوانیم همکاریهای فناورانه متنوعی را در این حوزه همچون پایش منابع طبیعی، جنگل ها، مراتع، معادن، ارزیابی هوشمند محصولات، کاشت، کوددهی و برداشت هوشمند با زیمباوه تحقق ببخشیم. در این موضوع از حیث تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری کاملا غنی هستیم و آمادگی داریم این فناوریها را به زیمباوه انتقال داده یا شرکتهایی را ایجاد کنیم.
معاون علمی رییسجمهور، با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد داروهای کشور و بیش از ۷۰ درصد تجهیزات پزشکی مورد نیاز ایران در داخل کشور و توسط شرکتهای دانشبنیان تامین و تولید میشود، ادامه داد: ایران به توانمندی تولید محصولات ارزشمند و پیشرفتهای از تجهیزات و اقلام پیشرفته پزشکی تا انواع داروهای نوترکیب و پیشرفته دست یافته است و همچون سایر حوزهها، آماده هستیم دستاوردهایمان را در قالب یک همکاری مشترک با زیمباوه به این کشور ارائه کنیم.
وی با اشاره به آغاز همکاری ایران و زیمباوه در عرصه همکاریهای فناورانه سلامت گفت: در مرحله نخست همکاری مقرر شد تا ایران در حوزه ۱۰ قلم دارو و تجهیز پزشکی اولویتدار، ظرفیتهای فناورانه و محصولات ایرانساخت خود را در اختیار زیمباوه قرار دهد و با اعلام این نیازها از سوی زیمباوه، زمینههای لازم برای انتقال فناوری یا عرضه محصولات سلامت مورد نیاز زیمباوه فراهم میشود. شکلگیری کمیتهای مشترک برای تعریف سرفصلهای همکاری مشترک دو کشور، موضوع دیگری است که در این نشست مورد توافق قرار گرفت.
دکتر دهقانی همچنین مواضع انسان دوستانه این کشور نسبت به مردم مظلوم فلسطین و مواضع حمایتگرانه مردم زیمباوه و واکنش نسبت به ظلم رژیم صهیونیستی را ستودنی دانست و ابراز امیدواری کرد کشورهای دنیا به دور از سایه ظلم در صلح و آرامش زندگی کنند.