پخش زنده
امروز: -
در تولید فرش دستباف، باید طرحهای نو که مورد توجه نسل جدید و کشورهای هدف صادراتی است مدنظر قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت گفت:واقعیت این است که صادرات فرش دستباف خراسان رضوی به صورت سنتی مدیریت و انجام میشود و شیوههای سنتی به تدریج باعث شده که بازارهای خارجی از دست ایرانیان گرفته شده و رقیبان، آرام آرام ما را از گردونه رقابت خارج کنند.
محمدعلی امیرفخریان افزود:معضل یا مشکل اصلی در صادرات فرش دستباف، سنتی بودن شیوههای صادراتی، ناآشنایی صادر کنندگان با شیوههای جدید فروش و بازاریابی و بی توجهی به سلیقه و نیاز مصرف کنندگان استوی با اشاره تلویحی به ناچیز بودن میزان صادرات فرش دستباف ایران و به تبع آن خراسان رضوی، افزود: معضل یا مشکل اصلی در صادرات فرش دستباف، سنتی بودن شیوههای صادراتی و ناآشنایی صادرکنندگان با شیوههای جدید فروش و بازاریابی و نیز بیتوجهی به سلیقه مصرف کنندگان و نیازهای آنان است.
این مسوول در حوزه صادرات گفت: در صادرات نیز صادرکنندگان به شیوههای نوین بازاریابی و فروش توجه کنند چرا که کشورهایی مانند هند، پاکستان و ترکیه رتبههای بالاتری در صادرات فرش دستباف نسبت به ایران، که مهد این کالاست، پیدا کرده اند.
امیرفخریان، تحریمها و نوسان نرخ ارز و شرایط اقتصادی تحمیل شده به ایران را در کاهش صادرات فرش دستباف بی تاثیر ندانست و گفت: با این حال نمیتوان موارد مزبور را علت اصلی از دست رفتن بازارهای صادراتی یا عقب ماندن ما از رقبا دانست، چرا که علت اصلی این وضعیت قدیمی شدن و روزآمد نبودن طرحها و نداشتن شناخت از نیاز نسل جدید و فرهنگهای دیگر توسط تولیدکنندگان و صادرکنندگان است.
وی افزود: به طور قطع فرش ایرانی مشتری خاص خود را دارد، مشتری که سطح درآمدی بالایی دارد، چرا که در هر صورت فرش ایرانی ویژندی است که ارزش جهانی دارد، اما ایرانیان نتوانسته اند از این ویژند به درستی صیانت کرده و کیفیت محصولات خود را ارتقا دهند.
شادی قاسمی رئیس اداره فرش اداره صمت خراسان رضوی هم رشد صادرات فرش دستباف خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ را در مقایسه با سال پیش از آن از نظر وزنی ۱۰۰ درصد و از نظر ارزشی ۲۵۶ درصد عنوان کرد و گفت: بافندگان فرش دستباف در این استان به صورت فصلی و آزاد فعالیت میکنند، به همین دلیل میزان تولید سالانه فرش تغییر میکند و میتوان گفت که سرانه تولید فرش دستباف در استان ۶ مترمربع است.
او افزود: پارسال هزار و ۲۵۲ فقره کارت قالیبافی برای شرکتهای تعاونی تولید فرش دستباف در استان صادر شد و ۴۴۸ نفر در آزمون رتبه بندی رشته فرش دستباف در هنرستانها شرکت کردند که برای ۲۹۶ نفر گواهینامه آموزشی مهارتی صادر شد.