پخش زنده
امروز: -
برای تکمیل طرحهای نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه شش هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ دبیرکارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: این میزان اعتبار برای تکمیل طرحهای نیمه تمام نرم افزاری در بخشهای کشت جایگزین، روشهای نوین آبیاری و نهضت گلخانه ای اختصاص یافته است.
محمدصادق معتمدیان در برنامه "صف اول" شبکه خبر، با قدردانی از حمایتهای ارزشمند رئیس جمهور از مطالبه ملی احیای دریاچه ارومیه افزود: در دولت سیزدهم با حمایت رئیس جمهوری و تعامل و همکاری وزارتخانه ها و تمامی دستگاههای متولی، روند احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال شده است.
معتمدیان، با اشاره به اینکه حقابه تالابهای دریاچه ارومیه در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۵ میلیون متر مکعب تعیین شده بود، اظهارکرد: تاکنون ۹۰ میلیون مترمکعب آب از سدها به سمت تالاب های اقماری دریاچه ارومیه هدایت شده و این مسئله موجب تثبیت و احیای این تالابها شده است.
وی، همچنین با بیان اینکه شرایط خوب دریاچه ارومیه و تالابها، نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورده است، گفت: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و تالابهای اقماری آن، آثار خوب زیست محیطی و میزبانی از صدها هزار پرنده مهاجر را فراهم کرده است.
استاندار آذربایجانغربی، به استقبال گردشگران نوروزی و مسافران از بهبود شرایط دریاچه ارومیه هم اشاره کرده وگفت: با همکاری دستگاههای مختلف در راستای اجرای برنامه های فرهنگی احیای دریاچه ارومیه، اخیراً برنامه باشکوهی درساحل دریاچه برگزار و با استقبال بی نظیر مردم روبرو شد و این مسئله علاقه ویژه مردم به دریاچه ارومیه را نشان داد.
معتمدیان، همچنین با بیان اینکه برای احیای کامل دریاچه ارومیه حجم آب آن باید به ۱۴ میلیارد مترمکعب برسد، اضافه کرد: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز شش میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه دو میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه ، نیازمند زمان لازم و یک برنامه ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه های نرم افزاری هستیم.
وی، در ادامه با اشاره به رویکردهای نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در کنار اهمیت صیانت و ارتقای معیشت مردم افزود: در راستای تغییر الگوی کشت در شمال آذربایجانغربی، طرح سه هزار هکتاری کاشت درختان کم آب بر پسته و گردو اجرا شده است و این طرح می تواند به عنوان یک طرح نمونه در جایگزینی کاشت درختان گردو و پسته به جای درختان سیب در راستای افزایش درآمد کشاورزان و کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی به باغداران معرفی شود.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر مردمی سازی امور هم اشاره کرده و گفت: همراهی مردم در اجرای سیاستهایی چون تغییر الگوی کشت، نیازمند تبیین برنامه ها و آگاهی مردم با استفاده از ظرفیت رسانه ها بویژه صدا و سیما و شبکه های اجتماعی است.
معتمدیان، در پایان با تأکید بر اینکه مردم نقش اصلی را در حوزه نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه دارند، اضافه کرد: مردم منطقه درکنار همراهی برای اجرای طرح تغییر الگوی کشت که افزایش درآمد را نیز به دنبال خواهد داشت، با جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز از حقابه دریاچه ارومیه، همکاری لازم را با دستگاههای مربوطه داشته باشند.