مناظره نامزدهای انتخاباتی مشهد و کلات
۲ نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه مشهد و کلات در نشست پرسش و پاسخ و مناظره در دانشگاه پیام نور مشهد شرکت کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، یکی از نامزدهای حوزه انتخابیه مشهد و کلات امروز در مناظره انتخاباتی در دانشگاه پیام نور مشهد گفت: مردم در همه مراحل انقلاب باید حرف آخر را بزنند و حال آنکه نگاه برخی از مسئولان به مردم صحیح نیست و این در شرایطی است که مسئولان باید در خدمت مردم باشند.
حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری افزود: در گام دوم انقلاب، رهبری تاکید بر توجه به جمهوریت نظام داشتند تا مردم در تمام شئون حکومتی نقش پررنگتری ایفا کنند، از سوی دیگر اسلامیت نظام، با دغدغه دینی مردم شکل گرفته است و می دانیم که اسلام پاسخگوی تمام نیازهای بشریت است، ولی کمتر به آن توجه شده است.
وی با انتقاد از رفتار برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نماینده مجلس قرار نیست تسهیل گر دولت باشد بلکه باید برای حمایت و احقاق حق مردم با شجاعت بایستد.
این نامزد انتخاباتی گفت: اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه مسئولان باشد و اکنون با توجه به تورم بالایی که وجود دارد، چتر حمایت از اقشار ضعیف گسترش یابد.
این نامزد انتخاباتی با اشاره به اینکه به دلیل آشنایی با ادبیات و فقه حکومتی، می تواند نیاز مردم را در ادبیات حکومتی و بالادستی پیگیری کند، ادامه داد: متاسفانه هنوز برخی دولتی ها به بخش خصوصی اعتماد ندارند که باید این نگاه تغییر یابد.
وی افزود: حتی رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید داشتند، از سوی دیگر همه دولت ها شعار عدم وابستگی به نفت را می دهند ولی حتی در این دولت نیز شاهد این وابستگی هستیم و این در حالی است که ما کشور فقیری نیستیم و سرزمین ما سرشار از معادن و ذخایری است که به درستی مورد استفاده قرار نگرفته است.
حجت الاسلام اخلاقی امیری گفت: بهره گیری از شرکت های دانش بنیان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و این در حالی است که برخی از این شرکتها در ابتدای حرکت خود نیاز به حمایت مالی دارند که در ادامه امکان درآمدزایی بالایی را برای کشور فراهم می آورند.
این نامزد انتخاباتی با انتقاد از بی اعتنایی به اصل ۴۵ قانون اساسی با موضوع انفال، اظهار کرد: حدود ۱۲ هزار معدن در کشور ما فعال است ولی متاسفانه این معادن در اختیار ۳۰۰ خانواده قرار دارد و به جای آنکه موجب توزیع عدالت در کشور شوند، خود بی عدالتی را در کشور رواج داده اند.
اخلاقی امیری گفت: مجلس وظیفه قانونگذاری و نظارت دارد و این در حالی است که قوانین بسیار خوبی در کشور وضع شده است ولی وظیفه نظارتی مجلس شورای اسلامی کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ این در حالی است که هم راستایی دولت و مجلس، نباید موجب ضعف در نظارت ها شده و امور با تعارف و مصلحت اندیشی پیگیری شود.
او افزود: جوان سرشار از امید است و در حالی که شعار استفاده از ظرفیت جوانان داده می شود ولی گاه در عمل به آن اعتقاد و اطمینانی وجود ندارد که باید نقاط قوت جوانان را دیده و تقویت کرد و ایرادات آنان را کمتر مورد توجه قرار داد.
وی بیان کرد: سرمایه کشور آموزش عالی است و باید کمیسیون آموزش عالی تقویت شود تا دانشگاه ها جایگاه واقعی خود را پیدا کنند زیرا علم به عنوان سرمایه کشور جایگاه ویژه ای دارد و می تواند برای کشور قدرت ایجاد کند.
شایسته سالاری کمرنگ است
دیگر نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات حوزه انتخابیه مشهد و کلات در این نشست، گفت: اعتقاد دارم در نظام اسلامی، بهترین امکانات و شرایط وجود دارد؛ ولی عدم توجه به شایسته سالاری موجب مشکلاتی در کشورمان شده است.
کاظم معتمدی فر ادامه داد: جایگاه نمایندگی مجلس شورای اسلامی آسیب پذیر است و باید افرادی با تجربه، همراه با دانش مرتبط و توانمند در مجلس حضور پیدا کنند و با شجاعتی که دارند به دور از هر شائبه از حق مردم دفاع کنند.
وی ادامه داد: مشکلی در قوانین وضع شده نداریم بلکه در اجرا ضعیف هستیم و باید شایسته سالاری شکل بگیرد تا افراد توانمند بتوانند قوانین را به درستی در کشور اجرا کنند.
این نامزد انتخاباتی با اشاره به اینکه اگر مشکل شایسته سالاری در کشور حل شود، بسیاری از ایرادات برطرف میشود، اظهار کرد: عدالت خواهی باید اجرا شود تا همه در جای خود قرار گیرند و این اقدام موجب تولید ثروت، ایجاد رفاه و امنیت برای مردم میشود.
معتمدی فر اظهار کرد: اکنون ۲ شرکت بزرگ خودروسازی کشور به گونه ای وابسته به دولت و هر ۲ نیز دارای ضعف مالی هستند و چه فسادهایی را ایجاد کرده اند که موجب رنجش اقشار ضعیف جامعه شده است، باید انحصار خودروسازی در کشور ما کنار گذاشته شود تا مردم بتوانند از خودروهای ایمن و ارزان تر بهره ببرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اصلاح نظام آموزشی کشور تاکید کرد و ادامه داد: اکنون خروجی دانشگاه ما با ورودی به بازار و صنعت نسبتی ندارد و این نشان از ناهماهنگی بین آموزش های آکادمیک با نیاز جامعه است؛ وقتی درس در کنار حوزه کسب و کار پیگیری شود، تجربه و علم متناسب با هم رشد میکنند ولی اکنون در این نظام آموزشی رقابتی، افراد شاخص علمی توسط دیگر کشورها جذب میشوند و افراد کمتری به صنایع کشور وارد میشوند.
این نامزد انتخاباتی حوزه مشهد و کلات اظهار کرد: مزیت های دانشگاه پیام نور نسبت به سایر مراکز آموزشی باید سنجیده شود و برگزاری کلاسهای آموزشی باید دارای توجیه اقتصادی باشد، شکل گیری یک کلاس در دوره کارشناسی و با حضور پنج دانشجو منطقی نیست و باید رشته های مورد نیاز جامعه در دانشگاه وجود داشته باشد تا دانشجویان بیشتری جذب دانشگاه شوند.
او گفت: گاهی روش حل مساله را بلد نیستیم و با ایجاد جنجال سعی در انحراف اذهان عمومی داریم، باید قوانین به درستی وضع و اجرا شود تا در نهایت کشورمان به رشد و پیشرفت بهتری دست پیدا کند.
معتمدی فر افزود: کمبود منابع در کشورمان وجود ندارد بلکه در مدیریت آن دچار ضعف هستیم به عنوان نمونه در کشور ما بنزین ارزان تر از آب به فروش می رسد.
استان خراسان رضوی با ۱۲ حوزه انتخابیه، ۱۸ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد که اسفند گذشته در دور نخست دوازدهمین دوره انتخابات سرنوشت ۱۷ کرسی نمایندگی این استان در خانه ملت روشن شد و در دور دوم انتخابات باید تکلیف یک کرسی باقی مانده از حوزه انتخابیه مشهد و کلات مشخص شود که کاظم معتمدی فر و حسنعلی اخلاقی امیری برای تصاحب آن رقابت دارند.
مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، جمعه ۲۱ اردیبهشت جاری برگزار می شود.