پخش زنده
امروز: -
معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: بدون شک فناوری هستهای به عنوان یکی از فناوریهای کاملا اثبات شده قادر است به شکل بسیار خوب و دقیق به برخی از چالشهای جهان کنونی پاسخ دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ جواد کریمیثابت درمراسم افتتاح نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای اظهار کرد: دنیای امروز با چالشهای بسیار بزرگی روبه روبروست، بطوریکه شاید هیچ زمانی همانند اکنون دچار چالشهای خود ساخته نبوده و با آنها درگیر نشده است.
وی افزود: جهان کنونی با چالشهایی مانند محیط زیست، تغییرات اقلیمی و بحث اسیدی شدن آب اقیانوسها و نیز سایر ابر چالشها و موضوعات مهم نظیر امنیت انرژی و امنیت تامین غذا، آب و به عبارت دیگر مسایل مرتبط با حیات بشر مواجه شده است.
رئیس انجمن هستهای ایران تصریح کرد: اندیشمندان معتقدند پاسخ آنی به چالشها یک پاسخ جهانی است. چالشهای جهانی، نیازمند پاسخهای جهانی هستند، بنابراین برگزاری همایش ها و نشستهای بینالمللی بستر مناسبی برای طرح چنین موضوعات و یافتن راه حلهای صحیح و مناسب است.
کریمیثابت خاطر نشان کرد: بدون شک فناوری هستهای به عنوان یکی از فناوریهای کاملا اثبات شده قادر است به شکل بسیار خوب و دقیق به برخی از چالشهای جهان کنونی پاسخ دهد.
رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران ادامه داد: اکنون تمامی کشورهایی که درگیر توسعه این فناوری هستند، پس از برگزاری اجلاس جهانی کاپ ۲۸ تصمیمات مهمی اتخاذ کردند و این یعنی جهان دوباره با سرعت بیشتری هستهای میشود. بر اساس بیانیه آخر این نشست کشورهای شرکت کننده تصمیم گرفتند تا سال ۲۰۵۰ تولید برق هستهای را سه برابر کنند؛ این مساله نوید دهنده آن است که دنیا با استفاده از فناوری هستهای میتواند از مزایا و شرایط بهتری در حوزه انرژی بهرهمند شود.
وی توضیح داد: انجمن هستهای ایران در چارچوب دکترین جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اینکه «فناوری صلحآمیز هستهای برای همه، سلاح هستهای برای هیچکس» و نیز با شعار «فناوری هستهای برای توسعه پایدار»، این همایش را برنامهریزی و اجرا کرده است.
کریمیثابت عنوان کرد: به اعتقاد بنده رشد و توسعه، نیازمند نگاه به نیازهای نسل آینده است که بحث توسعه پایدار به این مساله مهم اشاره دارد. میدانیم که بیش از نیمی از اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار فناوری هستهای قابلیت تسهیل و دسترسی آسان دارد. در همین راستا کشور ما تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای را در دستور کار قرار داده و همچنین برگزاری چنین همایش هایی در این راستاست.
وی خاطرنشان کرد: نگاه مسئولان ایران به مسایل زیست محیطی و رشد اقتصادی کشور، باعث شده که تمرکز بر روی فناوری هستهای و تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای جدی باشد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به محورهای در نظر گرفته شده در نخستین همایش بینالمللی علوم و فنون هستهای گفت: این همایش در ۱۶ نشست و۱۳ محور کار خود را آغاز کرده و واقعیت این است که با ارایه مقالات و مطالبی که عرضه میشود، میتوانیم این نکته را اذعان کنیم که فناوری هستهای در کشور ما به بلوغ رسیده است و این بلوغ را میتوانیم در ارایه مقالات، سخنرانیها و برپایی نمایشگاهها مشاهده کنیم.
کریمیثابت تاکید کرد: برگزاری این همایش بدون حمایت ریاست محترم سازمان انرژی اتمی ایران و همکاران این سازمان مقدور نبود. ایده این کنفرانس توسط مهندس اسلامی و در چارچوب سیاستهای سازمان با عنوان سیاست «درهای باز، نوآوری باز» عنوان و تاکنون به خوبی محقق شده است.
وی در پایان گفت: امیدوارم همه همکارانم که در این همایش شرکت کردهاند، بتوانند فضای مناسبی داشته باشند تا به بحث و تبادل نظر با سایر متخصصان بپردازند و از آخرین دستاوردهای صنعت هستهای آگاه شوند؛ همچنین امید است همکاران ما در دانشگاهها به سمت طرحهای مساله محور گام بردارند تا صنعت هستهای نیز از این یافتههای دانشگاهیان بهرهمند شود.