خون سالم در بدن سالم
با توجه به جایگاه و نقش ورزش در زندگی مردم و اهمیت تامین خون و فرآوردههای آن در سطح سلامت جامعه میان سازمان انتقال خون و فدراسیون ورزشهای همگانی، تفاهم نامهای منعقد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سرپرست معاونت اجتماعی سازمان انتقال خون و سرپرست فدراسیون ورزشهای همگانی صبح امروز با امضای یادداشت تفاهمی همکاری خود را توسعه دادند.
میرزایی نماینده سازمان انتقال خون در این جلسه گفت: سازمان انتقال خون به پشتوانه حمایت مردم شریف کشورمان سالها است که به اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه دست یافته است.
وی با اشاره به اهدای بیش از ۲ میلیون و ۳۲۷ هزار واحد خون در سال گذشته گفت: سازمان انتقال خون سازمانی مردمی و خدمت رسان و حیاتی است و با توجه به سلامت محور بودن و وجه اجتماعی و مردمی فدراسیون ورزشهای همگانی پیش بینی میکنم؛ ظرفیتهای این فدراسیون در ترویج فرهنگ اهدای خون خصوصا میان بانوان و جوانان نقش بسزایی داشته باشد.
وی دستاوردها و افتخارات ملی و بین المللی سازمان انتقال خون و شاخصهای بالای اهدا در کشورمان را مرهون مشارکت مردم شریفمان دانست و گفت: سازمان انتقال خون وجه اجتماعی مهمی دارد و باید ضرورت آن در بطن مردم جامعه و درمیان افکار عمومی حس شود به این لحاظ حدود دو سال است که معاونت اجتماعی در ساختار این سازمان در نظر گرفته شده است و به وجود آمدن این معاونت نیز تا کنون دستاوردهای مهمی به همراه داشته است که فعال کردن ظرفیتهای مردمی، سمنها و سازمانها و نهادهایی که ظرفیت همکاری دارند در قالب تفاهم نامهها یکی از این دستاوردها است.
سرپرست معاونت اجتماعی سازمان انتقال خون، هر دو ارگان را سلامت محور خواند و افزود: شعار خون سالم در بدن سالم می تواند سر لوحه این تفاهم نامه باشد که الفبای خود مراقبتی و سرآغاز جامعه سالم به شمار میرود.
دکتر خلیلی، سرپرست فدراسیون ورزشهای همگانی افزود: با توجه به فراگیری مخاطبان این فدراسیون و دسترسی آن در کل کشور و در دستیابی به تحقق اهداف حاکمیتی فدراسیون ورزشهای همگانی و ترویج و ارتقای سطح سالمت عمومی، هر فعالیتی که موجب سلامتی عمومی و نشاط میان مردم شود را همسو با وظایف خود میدانیم و این تفاهم نامه نیز در همین خصوص اهمیت بالایی دارد.
دکتر خلیلی گفت: ضروری است روحیه تلاش برای سلامتی و ورزش همگانی را بین مردم ترویج کنیم، زیرا ورزش قدم اول برای سلامتی پایدار است و کیفیت زندگی را افزایش میدهد و مردم سالم اهدا کنندگان بهتری نیز برای خون و فراوردههای آن هستند و روحیه سخاوت و خدمت به همنوع بخشی از اخلاق ورزشکاری به شمار میرود.
دکتر شریفی، مدیرکل دفتر جلب مشارکتهای مردمی و همکاریهای بین بخشی نیز در این برنامه با اشاره به اهمیت همکاری و تعاملات دو سازمان در این تفاهم نامه گفت: توسعه مشارکت و گسترش تعامل فرابخشی و هم افزایی و استفاده از ظرفیتهای علمی، آموزشی، فرهنگی- اجتماعی طرفین برای رسیدن به اهداف مشترک و استفاده بهینه از زیرساختها، امکانات، تسهیلات و ظرفیتهای بالقوه طرفین از اهداف این تفاهمنامه است.
همچنین ارتقای دانش و آگاهی و فرهنگ عمومی نسبت به ورزش همگانی و فرهنگ حیاتی اهدای خون داوطلبانه با برنامههای مشترک تبلیغی، فرهنگی، آموزشی و ورزشی در حوزههای مرتبط با مأموریت طرفین از دیگر برنامههایی است که در این تفاهمنامه دنبال خواهد شد.
وی ابراز امیدورای کرد که با برنامه ریزی و هم افزایی در تسهیل فرآیند خونگیری و افزایش مشارکت ورزشکاران به ویژه بانوان در امر اهدای خون تغییرات مناسبی در وضعیت اهدای خون بانوان و جوانان پدید آید.