پخش زنده
امروز: -
مصرف شیر خام بصورت سنتی و به دور از فرایندهای پاستوریزاسیون، برای انسان، مخاطره آمیز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره دامپزشکی شهرستان مشهد، گفت: بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان دام میتواند از شیر خام به انسان منتقل شود که در رأس این بیماریها تب مالت و سل شایعترین بوده که با مصرف شیر و فرآوردههای آلوده، به انسان منتقل میشود، و البته یکی از بهترین روشها برای از بین بردن عوامل بیماریزای مذکور پاستوریزاسیون شیراست.
دکتر محمد سیاح افزود:در صورت دسترسی به شیر پاستوریزه و استریلیزه، مردم به هیچ وجه از شیرخام استفاده نکنند و چنانچه شهروندان به هر دلیل ناچار به استفاده از شیرهای غیر پاستوریزه شوند، باید شیر را ابتدا جوشانده و سپس مصرف کنند.
وی، با اشاره به اینکه عمر ماندگاری شیر حداکثر سه روز است گفت: به سبب آن که دمای بالا باعث افزایش بار میکروبی و فساد شیر خام یا حتی پاستوریزه میشود، شیر و لبنیات چه در فروشگاههای عرضه و چه در منازل شهروندان بایستی در یخچال به ویژه در دمای پایین نگهداری شود.