پخش زنده
امروز: -
از ابتدای سال گذشته تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح بیش از ۷۰ هزار هکتار از باغات نخل استان سیستان و بلوچستان،انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: سوسک سرخرطومی حنایی بهعنوان یکی از خطرناکترین آفتهای درختان نخل است که برای زندگی و تغذیه به طور معمول از تنه درخت استفاده میکند.
تیموری افزود: از ابتدای سال گذشته تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح بیش از ۷۰ هزار هکتار از باغات نخل استان انجام شده است.
وی گفت: در جریان ردیابی و مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی تعداد ۸۳ هزار و ۸۵۷ اصله خرما آلوده تشخیص داده شده که تیمار ۸۳ هزارو ۴۸۶ اصله درخت خرما انجام و ۳۷۱ اصله نخل نیز بدلیل میزان بالای خسارت وارده شده امحا شده است.
تیموری تصریح کرد: آفت سرخرطومی خرما علاوه بر خسارت مستقیم که از بابت تغذیه لارو آفت از تنه درخت و آوندهای آن انجام میشود عامل ورود عوامل قارچی و باکتریایی به داخل تنه بوده که درنهایت درصورت عدم مبارزه به موقع باعث مرگ درخت میشود.
تیموری با اشاره به اهمیت آموزش کشاورزان و مشارکت آنان در کنترل سوسک سرخرطومی خرما در سطح نخلستانهای وسیع سیستان وبلوچستان گفت: کارشناسان حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آمادگی لازم برای آموزش شیوههای ردیابی و مبارزه با این آفت خطرناک را دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه این آفت در سال دارای بیش از سه نسل است، ردیابی باغات آلوده در چند مرحله مستمر انجام می شود.