پخش زنده
امروز: -
امام جعفر صادق(ع) در تبیین مفاهیم قرآنی و دینی شیعه نقش به سزایی داشته و از زمان امامت امام جعفر صادق(ع) شاهد فرهنگ اصیل شیعه هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، یک کارشناس مذهبی با اشاره به شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: یکی از تفاوتهای امام صادق(ع) با اهل بیت(ع) و ائمه به دوران زندگی ایشان باز می گردد، دوران زندگی این حضرت مصادف با اوج نهضت عباسی و از طرفی دیگر دوران اضمحلال حکومت بنیامیه بود.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی واعظ موسوی افزود: درگیری بین حکومت بنیامیه و بنیعباس باعث شد تا فرصتی برای امام به وجود بیاید و بتواند از این فرصت برای تبلیغ دین استفاده کنند؛ در واقع امام صادق(ع) در این دوران به نهضتی فرهنگی پرداختند و شاگردان زیادی را تربیت کردند و به تبلیغ و تبیین مفاهیم دینی و علمی پرداختند.
این کارشناس مذهبی در خصوص اینکه پیروان امام جعفر صادق(ع) را شیعه جعفری مینامند گفت: امام صادق(ع) موفق شد تا اسلام ناب بی پالایش را معرفی کند و این نوع اسلام را به شاگردان بزرگ خود همچون هشام بن الملک و امثال دیگر آموزش دهد، از آنجایی که اسلام واقعی توسط امام جعفر صادق(ع) تبیین شد به پیروان شیعه اثنی عشری شیعه جعفری میگویند.
حجتالاسلام والمسلمین واعظ موسوی ادامه داد: امام جعفر صادق(ع) در تبیین مفاهیم قرآنی و دینی شیعه نفش بسزایی داشتند و امام مفاهیم دینی و علمی را به بهترین وجه برای بشریت تبیین و ترویج میکردند و شاهد فرهنگ اصیل شیعه از زمان امامت امام جعفر صادق(ع) به بعد هستیم.
وی گفت: اسلامی که امام جعفرصادق(ع) از نگاه تشیع به بشریت معرفی کرد هیچ نوع افراط و تفریطی نداشت، تمام خوبیها در این اسلام جمع شده است و امام توانستند بستهای آموزشی از نگاه خودشان را ارائه کنند.
این کارشناس مذهبی در خصوص شاگردان تربیت یافته مکتب امام جعفر صادق(ع) افزود: شاگردان امام جعفر صادق(ع) در طبقات مختلف دستهبندی میشوند. یکی از رشتههای مختلف که ایشان شاگردان زیادی را در این حوزه تربیت کردند کلام است که به معنای دفاع از حقایق شیعه است و در چهارچوب اصول و قواعد از مبانی شیعه دفاع میشود.
حجت الاسلام و المسلمین واعظ موسوی گفت: امام صادق(ع) شاگردان مطرح و زیادی داشتند از جمله آنها هشام بن الملک است که فردی خلاق و نوآور و مبتکر بود و نقل شده که در یکی از مناظراتی که با یکی از مراجعین داشتند به خوبی توانستند از اعتقادات و مفاهیم شیعی دفاع کنند و زمانی که امام از این کار مطلع شدند به هشام بن الملک گفتند چطور این کار را انجام دادی و بر مخالفین ما غالب شدید در حالیکه من هنوز چیزی به شما آموزش ندادم و ایشان به امام عرض کردند که من الهامی از سخنان شما گرفتم و همان را با ابتکار وخلاقیت خود انجام دادم.
او افزود: شاگردان تربیت یافته مکتب امام صادق(ع) افرادی خلاق و نوآور هستند و با توجه به قصه و روایاتی که نقل شده، میتوان فهمید که شاگردان ایشان از علم و خلاقیت بالایی برخوردار بودند در حالیکه امروزه نظام درسی ما از بین برنده خلاقیت و نوآوری است.
این کارشناس مذهبی با توجه به اینکه امام شاگردان زیادی داشتند و تعداد آنها مشخص نیست گفت: تعداد شاگردان امام جعفر صادق(ع) بالا بوده و کسی نمیتواند بگوید که این تعداد را سرشماری کرده است، هدف از این صحبت این است که امام از فرصتی که در اختیار داشته به درستی استفاده کرده و شاگردان زیاد و سرشناسی تربیت کرده است.