پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژیهای تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، شهرکی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی سیستان و بلوچستان گفت: این استان به دلیل استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان از صدور پروانه بهرهبرداری برای دو هزار و ۴۳۸ طرح با سرمایه گذاری ۱۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد.و افزود: این طرحها که در زمینههای صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی شش هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.
شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیتهای فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیلگری در انجام امور سرمایهگذاری از مهمترین اولویتها در این استان است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: وجود دو بندر مهم کشتیرانی شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار که با برنامههای توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتیهای بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیتهای مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
بتول شهرکی افزود: با توجه به ظرفیتهای فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژیهای نو این استان میتواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند وسرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار - میلک - سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راهاندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیتهای این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده و در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با اظهار اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بینظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصتهای شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بینظیر است وتنها نقطه در کشور است که میتواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل میشود کمک کند.
وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیشاز دو هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیتهای شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرحهای نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود شش شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیتهای بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیشاز ۱۰۰ واحد کارخانههای کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیشاز ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبکهای دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان از دیگر ظرفیتهای بخش کشاورزی این استان است.
وی با اشاره به ظرفیتهای معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استانهای بزرگ معدنی کشور است و از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن بهطور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.