پخش زنده
امروز: -
سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران: مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به شروع پوره زایی نسل اول آفت سپردار سفید توت از نیمه اول اردیبهشت امسال در برخی مناطق گرم استان، به لزوم مدیریت و مبارزه تلفیقی با این آفت تاکید کرد.
فرید بیگی با اشاره به اینکه براساس ردیابی و بازدیدهای میدانی بعمل آمده از باغات هلو، شلیل، گردو و کیوی، پوره زایی نسل اول آفت سپردار سفید توت از نیمه اول اردیبهشت امسال در برخی مناطق گرم استان شروع شد، به لزوم مدیریت و مبارزه تلفیقی با این آفت تاکید کرد.
وی با اشاره به اقلیمهای مختلف استان و دامنه زمان ظهور پوره در این شرایط آب و هوایی به باغداران توصیه کرد قبل از هر اقدامی با تهیه نمونه از باغ و ارائه آن به کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی با دریافت نسخه گیاهپزشکی برای مبارزه با آفت در بهترین زمان و بر اساس بررسی وضعیت بیولوژی آن در باغات اقدام کنند.
این مسوول تصریح کرد: کاربردیترین روش برای تعیین زمان دقیق مبارزه، بازرسی دقیق تنه درختان آلوده و مشاهده کلنی پورهها روی تنه است و از آنجایی که پورهها سپردار آجری رنگ هستند استقرار آنها روی تنه درختان، منجر به آجری و یا صورتی شدن تنه درختان میشود که با مشاهده رنگ صورتی یا نارنجی روی تنه و قبل از تشکیل پودر سفید رنگ قسمت آلوده، مبارزه باید انجام شود.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مبارزه مکانیکی یکی از روشهای مدیریت آفت در قالب مبارزه تلفیقی با ابن آفت است، پاک کردن تنه و شاخههای ضخیم (اصلی) درختان با اسکاچ نرم یا گونی، حذف و هرس سرشاخههای شدیداٌ آلوده را به باغداران توصیه کرد و افزود: هرس و از بین بردن قسمتهای آلوده درخت و پاکسازی پوست درختان از آلودگی میتواند تاثیر سموم شیمیایی را افزایش دهد.
بیگی درباره مبارزه شیمیایی با این آفت اظهار کرد: این نوع مبارزه پس از خروج ۶۰ تا ۷۰ درصد پورهها از تخم قبل از تشکیل سپر با سموم توصیه شده ترجیحا سموم خانواده IGR نظیر آپلاود و آدمیرال به میزان ۰.۷۵ در هزار در نسخه گیاهپزشکی توصیه میشود.
وی تصریح کرد: پس از خروج ۷۰-۶۰ درصد پورهها از تخم قبل از تشکیل سپر با سموم توصیه شده، سموم خانواده IGR نظیر آپلاود (بوپروفزین) و آدمیرال (پیری پیروکسی فن) به میزان ۰/۷۵ در هزار و یا حشره کشهای مجاز در نسخه گیاهپزشکی توصیه میشود.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت صادرات کیوی، کنترل شیمیایی تحت نظر کارشناس فنی و یا کلینیک گیاهپزشکی با استفاده از سموم مجاز توصیه شده با سمپاش پشتی تلمبهای ترجیحا روی تنه و شاخههای اصلی درخت آلوده را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به حساسیت شدید درختان سیاه ریشه به ترکیبات روغنی در فصل رشد، از اختلاط حشره کشهای توصیه شده با روغن امولسیون شونده خودداری شود.
وی با تاکید به اینکه باغداران باید از سمومی که در ظروف اصلی بسته بندی، پلمپ و دارای برچسبی که نشان دهنده مشخصات کامل سم اعم از نام شرکت سازنده، تاریخ تولید، شماره پارت و بچ باشند و از فروشگاههای مجاز در قبال اخذ فاکتور خریداری شده برای سمپاشی استفاده کنند، به اطلاع رسانی به زنبورداران منطقه برای رعایت نکات ایمنی و جابجایی کندوها قبل از سمپاشی و توجه به اطلاعات هواشناسی برای اطمینان از عدم بارندگی حداقل به مدت ۲۴ ساعت تاکید کرد و گفت: باغداران و بهره برداران برای کسب اطلاعات و راهنمایی بیشتر به مراکز جهاد کشاورزی دهستانها یا واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و یا کلینیکهای گیاهپزشکی مراجعه کنند.