بهعلت رفتار ضدرقابتی؛
وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
سرنوشت کسبوکار جستجوی گوگل اکنون در دست قاضی «آمیت مهتا» است که باید درباره رفتار ضدرقابتی این غول فناوری تصمیمگیری کند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از ورج، دعوای تاریخی وزارت دادگستری آمریکا با گوگل برسر رفتار انحصارگرایانه این غول فناوری بالاخره به پایان رسید.
این دو، آخرین استدلال خود درباره رفتار ضدرقابتی ادعایی گوگل در بازار موتورهای جستجو را پنجشنبه بیان کردند و دادگاه روز جمعه بر رفتار غیرقانونی گوگل در حوزه جستجو تمرکز کرد.
گوگل همچنین به طور جداگانه به علت حفظ نکردن پیامهایی که وزارت دادگستری معتقد است میتوانست به این پرونده مرتبط باشد، مورد انتقاد قرار گرفت.
دولت آمریکا در تلاش است تا نشان دهد که گوگل کانالهای توزیع کلیدی را برای بازار عمومی موتورهای جستجو قفل کرده تا رقبای احتمالی نتوانند به تهدیدهای قابل توجهی تبدیل شوند.
گوگل اعلام کرده که این کار را از طریق قراردادهایی با سازندگان تلفن و شرکتهای سازنده مرورگر انجام داده تا موتور جستجوی پیشفرض و انحصاری آنها باشد.
اگر تایید شود که گوگل فضای رقابت را در این بازار از دیگران سلب کرده، قاضی میتواند استدلالهای دولت درباره بازار موتورهای جستجو را به عنوان شاهدی بر رفتار ضد رقابتی گوگل در نظر بگیرد.
قاضی «آمیت مهتا» در پایان دادرسی روز جمعه بر اهمیت این پرونده تاکید و اعلام کرد که این موضوع نه تنها برای گوگل، بلکه برای عموم مردم مهم است.
یکی از سوالات مطرح شده در دادگاه این است که اگر گوگل مبلغ بالاتری را برای تبلیغات در نظر بگیرد، آیا جایگزینهای مناسبی برای تبلیغکنندگان وجود دارد؟
وزارت دادگستری آمریکا مدعی است که گوگل از طریق قراردادهایی به عنوان موتور جستجوی پیشفرض در مرورگرها و دستگاههای مختلف تبدیل شده است. در مقابل، اما گوگل اعلام کرده که گزینههای جایگزین زیادی برای تبلیغکنندگان وجود دارد. دولت آمریکا هم با نظر گوگل مخالف است.
«مهتا» قاضی پرونده معتقد است که جایگزینهای گوگل به خودی خود شرکتهای تبلیغاتی قوی هستند. به گفته او مثلا آمازون جایگزین ضعیفتری برای تبلیغات گوگل نیست.
او همچنین پلتفرمهای تبلیغاتی مانند فیسبوک و تیک تاک را از گوگل متمایز کرد.
«مهتا» بر این هم تاکید کرد که "هیچ مدرکی مبنی بر اینکه گوگل به قیمت رقبا توجه کرده، وجود ندارد.
* اسناد حذفشده توسط گوگل
موضوع دیگری که در این پرونده وجود دارد، این است که آیا گوگل عمداً اسنادی را که میتواند به عنوان مدرک در این کارآزمایی استفاده شود، را حذف کرده یا نه.
گوگل یک خطمشی برای حذف تاریخچه چتهای خود بهطور پیشفرض داشت. تعیین زمان فعال شدن این قابلیت برعهده به کارمندان این شرکت است.
«کِنِت دینزر» وکیل دادگستری آمریکا در این باره میگوید: شکی نیست که مدیران گوگل عمداً از این قابلیت برای حذف تاریخچه پیامها استفاده کردهاند.
در واکنش به این موضوع، قاضی پرونده گفت: برای من تعجبآور است که یک شرکت، تصمیمگیری درباره زمان حفظ اسناد را به کارمندان خود واگذار میکند.
«دینزر» هم اعلام کرد که گوگل هرگز برای اسناد عذرخواهی نکرده و تعهدی نیز نداده که دیگر این کار را انجام ندهد.
او افزود: دادگاه باید تحریمهایی را در قبال گوگل اعمال کند تا اهمیت حفظ اسناد را نشان دهد.
وزارت دادگستری آمریکا از «آمیت مهتا» قاضی این پرونده خواسته که فرض کند هر گونه پیام حذف شده توسط گوگل اقدامی منفی بوده و قصد ضدرقابتی گوگل را نشان میدهد.
اکنون همه چیز درباره این پرونده به «آمیت مهتا» بستگی دارد که چه تصمیمی درباره این پیامهای حذف شده بگیرد.
«مهتا» هنوز جدول زمانی برای تصمیم خود ارائه نکرده، اما در این میان، گوگل و وزارت دادگستری آمریکا برای دومین رویارویی ضد انحصار خود بر سر فناوری تبلیغات در پاییز آماده میشوند.