کاهش تعداد ساختمانهای فرسوده پایتخت
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه تعداد ساختمانهای فرسوده پایتخت از ۱۴۰ مورد به ۸۰ مورد کاهش یافته خواستار ورود دادستانی به منظور تعطیلی ساختمانهای ناایمن شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، اقبال شاکری در مورد عدم تاییدیه ایمنی ۵۰ درصد از ساختمانهای دولتی تهران توسط آتش نشانی، گفت: در شهر تهران و سایر کلانشهرها مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، سازمان مدیریت بحران، سازمان مدیریت شهرداری وظیفه و مسئولیت ارزیابی کیفیت و سنجش ایمنی ساختمانهای عمومی پرتردد را بر عهده دارند که به لحاظ کمیت و کیفیت آنها را نظارت کنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان آتش نشانی تمام ساختمانهای عمومی استان تهران را به لحاظ ایمنی مورد سنجش قرار داده است، افزود: سازمان آتش نشانی تهران با بررسی کل ساختمانهای مذکور اخطارهای لازم را صادر کرده است، تمام ساختمانهای عمومی پایتخت در درجه بندی در بخشهای حساس، پرخطر و ناایمن مورد بررسی قرار گرفتهاند.
عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان آتش نشانی در حوزه شناسایی ساختمانهای فرسوده به درستی عمل کرده است، اظهار داشت: مالکان ساختمانهای ناایمن دولتی در کنار شهرداریهای مناطق، سازمان مدیریت بحران، دادستانی و برخی از وزارتخانهها همچون وزارت کار، رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان در جریان این اخطارها هستند تمام هشدارها به ناایمنی ساختمانها داده شده و احتمال وقوع حادثه در هر لحظه برای آنها وجود دارد.
شاکری با بیان اینکه تهران آبستن حوادث تلخ در ناایمنی ساختمانهای فرسوده است؛ یادآور شد: برخی از ساختمانهای ناایمن پرتردد تاییدیه شهرداری را ندارند و امکان این مسئله وجود دارد که هر لحظه شاهد اتفاقات ناگواری همچون حادثه تلخ کلینیک سینا باشیم، قانون راهکارهای متفاوتی برای نوسازی ساختمانهای دولتی داشته است، باید با همکاری وزارت کار، شهرداری تهران، اتاق اصناف و دادستانی با محوریت شورای شهر تهران دستور سازو کار و ورود به این ساختمانها مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دادستانی باید حکم ورود به مسئله ساختمانهای ناایمن را صادر نماید، گفت: اگر مالکان بدون هشدار دریافتی متقاضی ایمن سازی باشند احتیاجی به پلمپ ساختمان نیست بلکه وارد مرحله اجرای کار میشوند تا فعالان آن ساختمان مجبور به تعطیلی نباشند، راهکارهای متعددی برای ایمن سازی وجود دارد.
شاکری با تاکید بر اینکه با هشدارهای آتش نشانی شاهد کاهش تعداد ساختمانهای پرخطر در پایتخت هستیم، اظهار داشت: با تذکرات سازمان آتش نشانی منجر شد تعداد ساختمانهای فرسوده پایتخت از ۱۴۰ مورد به ۸۰ و ۹۰ مورد کاهش یابد، آتش نشانی توانایی تعطیلی ساختمانی که چندین مرتبه حکم و تذکر ایمنی را گرفته، ندارد بر همین اساس باید دادستانی به این مسئله ورود داشته باشد.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه دادستانی باید ورود عالمانه به این مسئله داشته باشد، اظهار داشت: با محوریت شهرداری و شورای شهر تهران میتوان ساختمانهای فرسوده را پیگیری کرد امیدوارم به حالت اجرای شدن برسد، از طرفی ساختمانهای که عمومی هستند و مشکلی ندارند دولت خودش باید اقدام به ایمن سازی آنها داشته باشد.
شاکری با انتقاد از اینکه گاهی ساختمانهای عمومی دولتی ناایمن اقدامی برای نوسازی نیست، این مسئله نشأت گرفته از عدم نظارت دستگاههای متولی است، گفت: نوسازی ساختمانهای فرسوده به معنای تعطیلی اصناف مربوطه شاغل در آن مکان نیست، در نظر داشته باشیم مقاوم سازی نیازمند تعطیلی نیست.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران با بیان اینکه پهنههای گسلی پایتخت کاملا شناسایی و ابعاد آن مشخص شده است، اظهار داشت: در نظر داشته باشیم چه میزان ساختمان در پهنههای اصلی پایتخت قرار دارند همگی مشخص شدهاند به اعتقاد بنده شورای عالی معماری و شهرسازی دستور ساخت در حریم گسلها را ابلاغ کنند و اقدام موثری که باید داشته باشد جابجایی ساختمانهای بزرگ ساخته شده بر روی گسلها است.