پیش بینی ادامه پدیده مه و کاهش دید تا روز شنبه برای استان
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به ادامه سامانه بارندگی کاهش دید افقی تا روز شنبه پانزدهم اردیبشهت ماه ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، ولی بهرهمند افزود: مه غلیظ و گرد و خاک منجر به کاهش دید افقی در جاده های استان به ویژه شهرستان بویراحمد شده است.وی ادامه داد: میزان دید افقی بامداد امروز در شهر یاسوج تا ۱۰۰ متر هم کاهش یافت.
رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان گفت: پدیده مه گرفتگی و کاهش دید در شهرهای گرمسیری استان باعث کندی تردد در محورهای ارتباطی شده و نیاز است رانندگان با روشن کردن چراغها با احتیاط بیشتر رانندگی کنند.
به گفته کاربران جادههای مسیرهای یاسوج بابامیدان و یاسوج اصفهان بامداد امروز شاهد مه غلیظ بود.
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان افزود: با توجه به ادامه سامانه بارندگی در استان کاهش دید افقی تا روز شنبه پانزدهم اردیبشهت ماه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه دید افقی در شرایط استاندارد ۱۰ هزار متر است تاکید کرد: در زمان حاضر دید افقی در بقیه مناطق کهگیلویه و بویراحمد عادی است.
بهرهمند تصریح کرد: بارندگی از دیگر پدیدههای هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد در شبانه روز گذشته بوده که در یاسوج پنج، دلی خمسیر سه، سینه نمک سه، گنجهای ۲، تنگ سرخ ۲، منصورخانی کاکان ۲، وزک ۱.۵، یلعه رییسی ۱.۵، سی سخت ۱.۳ میلیمتر باران گزارش شده است.
رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی استان با اشاره به اینکه سامانه بارشی حاکم بر جو استان که پیش از این درباره آن اطلاع رسانی و هشدارنارنجی داده شده بود تقویت شده گفت: در خصوص این سامانه به تازگی هشدار قرمز صادر شده است.
بهرهمند افزود:با توجه به ورود سامانه بارشی از بامداد پنجشنبه (سیزدهم اردیبهشت ماه) تا عصر همان روز برای استان هشدار قرمز صادر شده است.
وی تاکید کرد: باران شدید باران، خیزش گرد و خاک، رگبار رعد و برق، وزش باد نسبتا شدید و تگرگ در مناطق مستعد از ویژگیهای این سامانه بارشی است.
بهرهمند اضافه کرد: صاعقه، جاری شدن روان آب طغیان رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل ها، ریزش سنگ در نواحی کوهستانی و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی از مهمترین خطرات این سامانه بارشی است.
رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد فاصله گرفتن از رودخانهها و مسیل ها، خودداری از مستقر شدن عشایر در مناطق مرتفع، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانهها و تنظیم آب ورودی استخرهای پرورش ماهی از توصیههایی است که شهروندان برای به حداقل رساندن خسارتها باید رعایت کنند.