پخش زنده
امروز: -
اگر وضعیت کم فرزند آوری در خراسان رضوی به همین منوال پیش برود به زودی پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، یک کارشناس جمعیت و خانواده با بیان اینکه بحران پیری جمعیت در کمین است، گفت: پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید.
فاطمه ذوالفقاری با بیان اینکه اگر وضعیت به همین منوال باشد به زودی پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید، افزود: بدون شک هیچ بحرانی خطرناکتر از بحران پیری جمعیت برای ایران نیست.
وی با اشاره به اینکه با برنامهریزی میتوان از بحران جمعیت عبور کرد گفت: جمعیت هر کشوری از مهمترین سرمایههای آن مرز و بوم محسوب میشود.
این کارشناس جمعیت و خانواده با تاکید براینکه بدون شک نیروی انسانی در ساختن جامعه جوان، نقش به سزایی خواهد داشت افزود: از بانوان و رابطین فعالی در روستاها میتوان بهره برد که در زمینه ترویج فرزندآوری میتوانند کمک شایانی داشته باشند.
ذوالفقاری گفت: طی چند سال آینده کشور با یکی از مهمترین چالشها به نام بحران پیری جمعیت مواجه خواهد شد، افزود: بدون شک اگر بحران سالمندی و پیری مدیریت نشود تبدیل به ابر بحران خواهد شد.
این کارشناس جمعیت و خانواده افزود: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری باید در جهت جهاد تبیین گام برداشته شود تا بتوان این بحران را مدیریت کرد.
ذوالفقاری گفت: جهش خوبی برای خدمترسانی در جهت افزایش جمعیت توسط مدیران برداشته شده که به سمت رشد پیش رویم اما باز هم تلاش بسیاری را میطلبد که شیب نزولی به سمت تثبیت و سپس صعودی بُرده شود.
او افزود: ایران دستاوردها و پیشرفتهای خوبی را در زمینههای علمی، پزشکی و... به دست آورده که مرهون تلاش جوانان این سرزمین است.
این کارشناس جمعیت و خانواده ادامه داد: چالشهای تک فرزندی باید بررسی و مسائل و مشکلات شناسایی و اولویتبندی شود تا از چاله جمعیتی خارج شویم.
این کارشناس جمعیت و خانواده با بیان اینکه هرچند نگرش مردم به فرزندآوری نسبت به گذشته تغییر کرده است اما هنوز وضعیت مطلوب نیست، گفت: فرهنگسازی راهحل رهایی از چاله جمعیتی است.