پخش زنده
امروز: -
شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص بیماری مشترک توکسوپلاسموز بین انسان و گربه هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،دکتر برات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: یکی از بیماریهای انگلی مشترک بین انسان و حیوان «توکسوپلاسموزیس» است که ایجاد عفونت اولیه آن، بدون نشانه های بالینی است. عامل ایجاد این بیماری، توکسوپلاسما گوندی، است که یک تک یاخته داخل سلولی اجباری میباشد و باعث عفونتهای شدید در انسان و حیوانات اهلی میشود.
وی، در مورد نحوه انتقال بیماری توکسوپلاسموز افزود: مهمترین راه انتقال این بیماری که در انسان، پستانداران و حتی پرندگان ایجاد میشود، مدفوعی، دهانی بوده و از مدفوع گربه که حاوی تخم انگل آلوده ست، منتقل میشود. همچنین از طریق خوردن گوشتهای خام یا نیم پخته، انتقال خون افراد آلوده و از طریق مادرزادی به جنین، انتقال مییابد.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار،گفت: در افرادی که سیستم ایمنی آنها طبیعی است، عفونت حاد ممکن است بدون علامت بوده ولی افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن، مانند بیماران مبتلا به ایدز و یا زنان باردار، ممکن است به طور جدی بیمار شوند و گاهی اوقات بیماری میتواند کشنده باشد.
زیدآبادی گفت: این انگل میتواند باعث آنسفالیت (التهاب مغز) و بیماریهای عصبی شود و میتواند قلب، کبد، گوش داخلی و چشم را تحت تأثیر قرار دهد؛ لذا به شهروندان توصیه میشود در نگهداری حیوانات خانگی دقت لازم را داشته باشند مخصوصا خانمهای باردار خود مراقبتی کامل را در مواجه با گربهها داشته باشند.
او افزود: اگر در سه ماهه اول بارداری، مادر مبتلا شود با عبور انگل ازجفت و رسیدن به جنین در اغلب موارد عوارض وخیم یا سقط جنین بروز خواهد کرد. در صورت انتقال انگل در سه ماهه دوم بارداری با علائم چشمی مثل جدا شدن پرده شبکیه، میکروسفالی و عقب ماندگی ذهنی مشاهده میشود. انتقال آن در سه ماهه سوم سبب لنفادنوپاتی، هپاتواسپلنومگالی، هپاتومگالی، اختلالات چشمی (استرابیسم یا لوچی) و ضایعات کلیسیفیه در مغز از علایم مهم توکسوپلاسموز مادرزادی در سه ماهه سوم محسوب میشوند.