پخش زنده
امروز: -
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: توجه ویژهای به دانشگاههای مطرح و تراز کشور داریم تا با بلوغ و توانمندشدن شرکتهای دانش بنیان نوپا، مسیر تولید فناوری نافع و اقتدارآفرین با قوت ادامه پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دهقانی فیروزآبادی به عزم جدی معاونت علمی ریاست جمهوری برای حمایت از شکلگیری و بالندگی شرکتهای دانشبنیان نوپای دانشگاهی گفت: توجه ویژهای به دانشگاههای مطرح و تراز کشور داریم تا با بلوغ و توانمندشدن شرکتهای دانش بنیان نوپا، مسیر تولید فناوری نافع و اقتدارآفرین با قوت ادامه پیدا کند.
فیروزآبادی یادآور شد: باید توجه داشت بستر و زیستگاه حاصلخیز شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها هستند و حمایت نکردن و بی توجهی به دانشگاهها منجر به خشکیده شدن ریشه دانشبنیانها و ناتوانی کشور در حرکت به سوی فتح قلههای علمی و فناورانه میشود.
دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی افزود: به حمایت از دانشگاههای تراز کشور برای استفاده از اعتبار مالیاتی طرحهای تحقیق وتوسعه اشاره کرد و گفت: با تلاش و پیگیری این معاونت و همکاری که از سوی دستگاههای مختلف و دانشگاهها صورت گرفت، سال گذشته بیش از یک و نیم برابر بودجه عمومی معاونت علمی ریاست جمهور در قالب اعتبار مالیاتی اعطا شد از جمله دانشگاههای مطرح کشور از این تسهیلات برای توسعه طرحهای فناورانه بهرهمند شدند.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بخشی از توافق نامه با دانشگاه امیرکبیر، در راستای تسهیل استفاده از این ظرفیت قانونی و بخش دیگر این توافقنامه، توسعه شرکتهای دانش بنیان نوپای دانشگاهی است.
براساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، دهقانی فیروزآبادی در ادامه به تحولات اخیر منطقه که نشان از شکست بیش از پیش اندیشه صهیونیسم و نمایان شدن هویت پلید این رژیم دارد، اشاره و تصریح کرد: امروزه شاهد تحولات جدی در منطقه هستیم و به واسطه شهادت هزاران انسان مظلوم فلسطینی، هویت واقعی صهیونیسم بیش از پیش نمایان شده است. امروز بیش از هر زمان دیگری انزجار جهانی نسبت به صهیونیسم، نوید این حقیقت را میدهد که کره زمین به زودی از شر وجود این تفکر و گروه، که مایه ننگ بشر است پاک میشود.
وی با یادآوری عملیات «وعده صادق» و ویژگیهای برجسته این عملیات گفت: این عملیات بر دو رکن اصلی استوار است و نشان داد ایران دارای توانمندی علمی و فناورانه آفندی است و دنیا فهمید ایران از این فناوری و توانمندی برخوردار است. در این عملیات مصداق بارز العلم سلطان را دیدیم و نشان داد که علم چگونه میتواند برتری و اقتدار بیافریند.
معاون علمی رئیس جمهور به نقش اقتدارآفرین علم و فناوری تاکید کرد و اظهار داشت: علم در سدههای گذشته یک موضوع زینتی و مایه تفاخر به شمار میرفت، اما پس از تحولات انقلاب صنعتی از بستر علم، فناوری خلق شد و بشر توانست با استفاده از ابزارهای فناوری، طبیعت را به سلطه خود درآورد و با استحصال بیشتر از منابع طبیعت به ثروت بیشتری دست پیدا کند. اما طی دو، سه دهه اخیر، علم از پارادایم ثروت آفرینی فراتر رفته و به مولفهای اقتدارآفرین تبدیل شده است.
دهقانی فیروزآبادی با یادآوری اینکه ایران به خوبی نشان داد علم و فناوری میتواند در عرصه اقتدار و بازدارندگی اثرگذاری کند، افزود: کشورهای منطقه از جمله کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس تا سالهای اخیر توجهی جدی به تولید علم و توسعه فناوری نداشتند، چراکه به واسطه منابع سرشار نفتی نیازی به ثروت آفرینی از تولید علم و فناوری نمیدیدند، اما با دیدن اقتدار و توانی که ایران به واسطه این نهضت فناورانه کسب کرده است، به طور جدی ولو با خریدن مولفهها و المانهای توسعه علم و فناوری، به تکاپوی جدی برای تولید علم و تکیه به فناوری افتادهاند؛ بنابراین یک رکن اصلی عملیات وعده صادق را میتوان اقتدار علمی و فناورانه ایران اسلامی دانست.
وی ادامه داد: رکن دیگر عملیات وعده صادق، برخورداری ایران از توانمندی، شجاعت، تدبیر و اراده استفاده از این فناوری است. توانمندی فناورانهای که برخورداری کشور از آن را میتوان مرهون شرکتهای دانش بنیان و متخصصان و فناوران دانست که خاستگاه و بستر شکلگیری این شرکتها دانشگاههای کشور هستند.
آیین امضای توافقنامه همکاری و بازدید از دانشگاه صنعتی امیرکبیر امروز با حضور دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، علیرضا رهایی رئیس و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در محل کتابخانه مرکزی این دانشگاه برگزار شد.