پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۳۰ مورد بازدید از آشپزخانهها و رستورانهای بین راهی استان انجام و ۲۵۰ کیلوگرم مواد خام دامی غیر قابل مصرف توقیف شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ حاج کاظمی گفت: بازدید از رستورانها و آشپزخانههای بین راهی و نحوه تهیه، نگهداری و مصرف فرآوردههای خام دامی با همکاری بازرسان واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان و دستگاههای متولی به صورت مشترک انجام میشود.
وی ادامه داد: در این بازدیدها ضمن نظارت و توصیههای بهداشتی به متصدیان واحدها از فراوردههای خام دامی مورد استفاده در رستورانهای بین راهی، شهری و آشپزخانهها در صورت لزوم نمونه برداریهای لازم برای تعیین بار میکروبی و تعیین نوع گونه حیوانی انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: این نظارتها با عنایت به وظیفه ذاتی سازمان دامپزشکی در طول سال به صورت ویژه در دستور کار است و چنانچه فرآوردهای فاقد شرایط ارگانولپتیکی (سلامتی از نظر دیدن، بوئیدن و چشیدن) باشد، از چرخه مصرف انسانی خارج میشود.
حاج کاظمی گفت: واحدهای صنفی مربوطه ملزم به رعایت ضوابط بهداشتی سازمان دامپزشکی هستند و عدول از این قوانین و مبادرت به اقدامات غیر قانونی و غیر بهداشتی منجر به صدور اخطاریه بهداشتی، اقدامات بازدارنده و سختگیرانه از جمله معرفی به تعزیرات حکومتی، مراجع قضایی، پلمب و لغو پروانه فعالیت آنها میشود.
وی ادامه داد: دامپزشکی به معنای درمان یک بیماری در دام نیست بلکه فعالیتهای مربوط به دامپزشکی نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد که با نبود آنها بدون شک بخشی از سلامت جامعه به مخاطره میافتد.
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه از جمله وظایف سازمان دامپزشکی به عنوان عضوی فعال از سازمان جهانی بهداشت دام (WOAH) بررسی بیماریهای دامی است، خاطر نشان کرد: شناسایی مناطق و منابع آلوده و راه سرایت و طرز انتشار بیماری ها، تامین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماریهای همه گیر و قرنطینهای و همکاری با وزارت بهداشت در امر مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام از وظایف این دستگاه است.
حاج کاظمی از شهروندان و گردشگران خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با شماره تلفن ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان زنجان تماس برقرار کنند و مورد تخلف را جهت رسیدگی اطلاع دهند.