بررسی کشت فراسرزمینی درنشست ایران و کشورهای آفریقایی
در دومین اجلاس همکاریهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی، در کمیته همکاریهای کشاورزی، مسائل مربوط به آب و خاک، کودهای کشاورزی وکشت فراسرزمینی بحث و بررسی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛
در جریان برگزاری دومین اجلاس همکاریهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی، در کمیته همکاریهای کشاورزی، مسائل مربوط به آب و خاک، کودهای کشاورزی وکشت فراسرزمینی بحث و بررسی شد.
با توجه به علاقمندی و درخواست وزرای تجارت دو کشور نیجر و آفریقای مرکزی از ایران جهت حمایت از بخش کشاورزی، نمایندگان و مدیران بخشهای مختلف ظرفیتها و توانمندیهای کشور را ارائه کرده و فریبرز عباسی مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری نیز توضیحاتی درباره تجارب بخش دولتی و شرکتهای بخش خصوصی مرتبط در حوزه آب و آبیاری ارائه کرد.
فریبرزعباسی همچنین، تواناییهای ایران در زمینههای گوناگون مدیریت پایدار خاک و به ویژه مطالعات خاکشناسی و تهیه نقشههای مدیریتپذیر و تولید و صادرات کودها و اصلاح کنندههای زیستی خاک را نیز معرفی کرد.
در این کمیته آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در کشورهای آفریقایی و همکاری در اجرای طرحهای آب و خاک اعلام شد.
عضو هیئت مدیره انجمن کشت فراسرزمینی نیز با اشاره به اینکه: بیش از ۲۰ سال است که بخش خصوصی و دولتی به کشاورزی فراسرزمینی در آفریقا ورود کردهاند گفت: متاسفانه عدم حضور پایدار و نداشتن نقشه راه، دستیابی به امنیت غذایی پایدار را سخت کرده است. یعنی یک دوره که درآمد نفتی بالا میرود، سرمایهگذاری در کشت فراسرزمینی کم اهمیت میشود و زمانی که این درآمد کاهش مییابد و با مشکلاتی مواجه میشویم به آن توجه میکنیم.
علی رضوانیزاده گفت: در کشت فراسرزمینی محصولات آببر و وارداتی مانند ذرت، دانههای روغنی را در آفریقا دنبال میکنیم.
کارشناسان معتقدند، آفریقا ظرفیت کشت فراسرزمینی زیادی دارد. ۸۷۰ میلیون هکتار زمین کشاورزی بکر در این قاره وجود دارد که فرصت کشت ۲ تا ۳ مرتبه در سال را برای کشاورزان فراهم میکند.
گفتنی است: دومین اجلاس بینالمللی ایران و آفریقا با حضور مقامات عالی اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار شد.