پخش زنده
امروز: -
۴۰۰ معدن شن، ماسه، خاک و سنگ لاشه در استان خراسان رضوی به علت اشباع تولید شن و شرایط فعلی بازار تعطیل هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی روز یکشنبه در نشست کمیسیون معدن اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: با راهاندازی پروژههای عمرانی، فعالیت برخی از معادن تعطیل شده در استان از سرگرفته خواهد شد.
محمد توکلی یکی از راهکارهای فعالیت مجدد معادن راکد استان خراسان رضوی را مشارکت و سرمایهگذاری در حوزههای مورد نیاز معدن عنوان افزود: علت اصلی تعطیلی برخی از معادن دارای سنگهای با ارزش، چالشهای مربوط به کرایه حمل است، در صورتی که سرمایهگذاران حوزه معدن در بخش حملونقل سرمایهگذاری کنند، اغلب معادن راکد فعال خواهند شد.
معاون معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پارسال با صدور ۸۱ پروانه بهره برداری با ذخیره ۴۷ میلیون تن در حوزه معادن جدید، پنج هزار و ۶۰۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شد که منجر به اشتغالزایی برای هزار و ۲۳۰ نفر شده است.
توکلی افزود:همچنین در سال گذشته ۵۸ گواهی کشف معدن و ۱۹۰ پروانه اکتشاف معدنی در خراسان رضوی صادر شد، ۶۳ معدن نیز برای واردات ۲۲۱ دستگاه ماشینآلات مورد نیاز از سوی اداره کل معادن و صنایع معدنی صمت خراسان رضوی معرفی شدند.
او گفت: پارسال ۳۳۰ مورد استعلام محدودههای معدنی از دستگاههای دولتی در خراسان رضوی انجام گرفت و هفت هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع از مساحت استان برای مطالعه اکتشافی در شهرستانهای بردسکن، کاشمر، خلیل آباد، تربتحیدریه و جنوب سبزوار واگذار شد.
توکلی ادامه داد: تمامی معادن در خراسان رضوی به جز یک مورد، متعلق به بخش خصوصی هستند، نقشهبرداری پهپادی از ۲۵ معدن استان در سال گذشته انجام و مشکلات ۲۳ معدن مهم استان بررسی شد.
وی افزود: یکی از مشکلات اصلی حقوقی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی، برگزاری مزایده برای تمامی معادن بود که در سال گذشته فرآیند آن از سوی وزارتخانه به استانها تفویض شد، به این ترتیب فرآیند برگزاری مزایده و چهارچوب اعطای پروانه تسهیل شود.
معاون معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی گفت: امکان واردات ماشین آلات مورد نیاز معدن با عمر پنج سال وجود دارد اما با عمر بیش از ۱۰ سال با محدودیتهایی همراه است.