شیوع بیماری تب مالت در دیشموک در حال کنترل و پیگیری
رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه و بیماری تب مالت در دیشموک رو به افزایش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه با بیان اینکه گروهی از پزشکان شهرستان در روستاهای دیشموک حضور پیدا کردند گفت: تاکنون و پیش از اعزام تیم پزشکی آزمایش چند نفر از اهالی مثبت بود و تحت درمان قرار گرفته اند.
منصور تقوی افزود: از ۲۰ بیمار مشکوک به تب مالت آزمایش گرفته شد و مابقی مردم هم متقاضی بودند که آزامایش دهند.
وی با بیان اینکه آزمایش ۱۸۰ نفر هم در حال انجام است ادامه داد: قرار است گروه پزشکی به این منطقه اعزام و مراحل انجام ازمایش و درمان بیماران به سرعت انجام شود.
تقوی با اشاره به اینکه در خصوص این بیماری به دامپزکی گزارش ارسال شده است افزود: دامپزشکی با انجام واکسیناسیون اقدامات لازم را انجام می دهد اما وقتی دام ها مبتلا به بیماری هستند باید امحا شوند که متاسفانه برخی دامداران به علت نداشتن بیمه، دام های خود را در استانها و شهرستانهای همجوار به قیمت کمتر از بازار می فروشند و این امر موجب شیوع این بیماری می شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه تاکید کرد: ما به آن ها آموزش می دهیم که شیر و گوشت شان مشکل زا است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه بیان کرد: تعداد زیادی از روستاییان دام هایشان را بیمه نمی کنند و این چرخه در احشام در حال چرخش است و وضعیت را خطرناک می کند.
وی ابراز کرد: این بیماری در روستای رودریش در حالت اپیدمی است اما در سایر نقاط شهرستان به این صورت نیست.
تقوی گفت: روستای رود ریش هم مرز با شهرستان بویراحمد است و مردم روستا می توانند خدمات بهتری از طریق مراکز بهداشتی این شهرستان دریافت کنند، رودریش به لحاظ تقسیمات کشوری هم اینک زیر نظر شهرستان کهگیلویه است اما در حقیقت به لحاظ مسافت فاصله اش با یاسوج نزدیک تر و ارایه خدمات نیز بهتر انجام می شود.
تب مالت (بروسلوز) ازجمله بیماری های عفونی مسری است که به بیماری هزارچهره معروف است؛ خطر بروز این بیماری بیشتر با فصل گرما بهار و تابستان و هنگام زایش و شیردهی حیوانات اهلی به خصوص در روستاها و مناطق عشایری بیشتر است که مراقبت و رعایت نکات بهداشتی و ایمنی از سوی افراد در معرض خطر ضروری است.
تب مالت از بیماریهای عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات آلوده همچون گاو، گوسفند، بز، شتر، خوک و گاومیش به انسان منتقل میشود.
عامل انتقال بیماری میکروبی به نام "بروسلا" است که تنها از طریق جوشاندن یا پاستوریزاسیون شیر و فرآوردههای آن از بین میرود.