پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: میتوان فواصل بهداشتی واحدهای دامی را همزمان با رعایت بهداشت، کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا عباسی، نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی، محدودیتهای فواصل بهداشتی واحدهای دامی و صنایع وابسته را یکی از موانع تسهیل صدور مجوزها خواند و گفت: وقتی صدور مجوز جدید، منوط به رعایت قوانین به شدت سختگیرانه باشد، در عمل امکان فعالیت جدید تولیدی دشوار میشود.
وی با تاکید بر اینکه نباید در تصمیم گیریها دچار افراط و تفریط شویم، تصریح کرد: وضع و اجرای قوانین نباید طوری باشد که به تولید و توسعه اقتصادی لطمه وارد کند و در این مورد، اوضاع به گونهای باشد که به بهانه اجرای قانون و لزوم رعایت فاصله، امکان راه اندازی مرغداری یا دامداری جدید از بین برود، اما از سوی دیگر نباید طوری رفتار کنیم که بیماریهای دامی یا مشترک بین دام و انسان، شیوع یابد و از یک دامداری یا مرغداری به واحدهای دیگر سرایت کند.
عباسی با بیان اینکه گاهی قوانین مربوط به ۴۰ سال قبل است، اظهار داشت: اکنون شرایط تغییر کرده و نسبت به چند دهه گذشته فناوری پیشرفت کرده است و در زمینه واحدهای دامی میتوان به شکلی عمل کرد که هم نکات بهداشتی رعایت شود و هم اینکه موانع توسعه و تولید برداشته شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: نظر من این است که در زمینه مقررات فواصل بهداشتی میتوانیم تغییراتی انجام دهیم که هم مسائل بهداشتی رعایت شود، و هم امکان توسعه صنایع دامی فراهم شود.
مقررات حرائم بهداشتی واحدهای دامی، با هدف پیشگیری از شیوع بیماریها و آفات احداث واحدهای دامی و صنایع وابسته در فواصل نزدیک را ممنوع میکند، اما منتقدان معتقدند که این قانون به دلیل جامعیت کلی، در موارد متعددی سختگیرانه عمل کرده و مانع از توسعه این صنایع شده است.
از نگاه منتقدان مقررات حرائم بهداشتی، بدون استفاده ماندن اراضی اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری، نخستین پیامد آشکار اجرای این قانون بود و باعث شد، به مرور، زمینهای بسیاری باوجود برخورداری از شرایط و امکانات مناسب، بدون استفاده بماند.
علاوه بر این، منوط شدن فعالیت در عرصه تولیدات دامی و غذایی به رعایت این مقررات، باعث شد که دریافت مجوز احداث واحد تولیدی جدید، حتی در حد ماهیان زینتی نیز بسیار دشوار و گاه، غیر ممکن شود که همین موضوع، به نوبه خود زمینه را برای فراهم شدن بستر فساد یا امضاهای طلایی آماده کرد.
منتقدان اجرای مقررات فواصل بهداشتی، آسیبهای متعدد دیگری را نیز از بابت این مقررات متوجه اقتصاد کشور میدانند و معتقدند که با تغییرات ایجاد شده در عرصه فناوری و حتی سبک زندگی، ضروری است که برخی از محدودیتهای این قانون حذف و یا اصلاح شود.
رئیس سازمان دامپزشکی از تدوین دستورالعملهای جدیدی برای حذف یا کاهش محدودیتها خبر داده است.