پخش زنده
امروز: -
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز گفت: تثبیت مقاصد صادراتی موجود و یافتن مقاصد جدید باید مدنظر بازرگانان قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازارهای جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازارهای جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات میشود.
وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیتها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول ماندهاند، سیاستگذاران باید کشورهای مورد هدف صادرات را توسعه دهند.
امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخشهای مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشورها در نمایشگاههای ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران محقق میشود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، میتواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات میتوان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.
امانی به دستاوردهای پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشورهای آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشورهای همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیتهای موجود در زمینه حملونقل، انرژی و دانشبنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازارهای جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاههای بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.
وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانههای اقتصادی و سایر بخشهای مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشورهای هدف را فراهم کنند و گفتگوهای ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهمنامهها در حوزه کاهش تعرفهها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.
امانی ایجاد سختافزارها و نهادهای مناسب در کشورهای هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاهها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشورهای هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازارهای صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.
رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاقهای بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیازهای بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاقهای بازرگانی میتوانند در نقش نهاد واسط با فراهمکردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهادها و بنگاههای کشورهای مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کارها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.
امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیازهای کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا میکنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشورها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.