تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام ،یک کاربر هوش مصنوعی یا به اصطلاح «اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی» را در کشور راهاندازی میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ،
روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در نخستین نشست خبری با خبرنگاران در سال ۱۴۰۳ گفت : توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا؛ برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاه ها، محققان و شرکتهای دانش بنیان برای توسعه فناوریها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اعلام اینکه اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین است، افزود : پیش بینی میشود امسال جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه میافتد و به صدها جی پی یو (GPU واحدهای پردازش گرافیک) دست پیدا میکنیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رئیس جمهور و بسیاری دستگاهها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت : برای این کار مدلهای مختلف در بسیاری کشورها بررسی شد.
دهقانی فیروزآبادی افزود : بررسیها نشان داد که بعضا برخی کشورها ، وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری ایجاد کرده اند.
وی گفت : با ساعتها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحبنظران هوش مصنوعی و شبکهها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیم گری و همچنین توسعه زیرساختهای کلان عهده دار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیات امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.
معاون علمی رئیس جمهور افزود: اسفند ماه ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تاسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رئیس جمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی د رحال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم آست.
دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد : این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاست جمهوری است و همه دستگاهها در قبال این مرکز از یک ماموریت اختصاصی برخوردار هستند.
وی از برگزاری جلسات مختلف با طرفهای تاثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخشهای دولتی و صندوقها خبر داد و افزود : در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامه ریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهادهایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتورها تقبل کرده اند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامه ریزیها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا اصطلاحا یک اپراتور هوش مصنوعی در کشور راه اندازی کند.
دهقانی فیروزآبادی گفت : طبق برنامه ریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه میکند: یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتا سنتر بزرگ برای تولید دادهها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که اینها مجموعههایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.