طغیان آفت ملخ در تاغزارهای سبزوار، خواف ، گناباد و مه ولات
آفت ملخ در تاغزارهای شهرستان های سبزوار، خواف ، گناباد و مه ولات طغیان کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیمای مرکز خراسان رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت:این آفت در سن یک تا سه پورگی است که به صورت طغیانی درآمده و بر این اساس بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از سطوح تاغزارهای این شهرستانها را به صورت پراکنده آلوده کرده است.
محسن فنودی افزود: خسارت وارده به صورت پراکنده و بر روی تاغها و در حد ناچیز برآورد شده است که با افزایش سن وجمعیت آفت به طور قطع شدید خواهد شد.
وی با اشاره به این که پیش بینی می شود بیش از هزار کانون طغیان آفت ملخ در استان وجود داشته باشد افزود: علت بروز جمعیت های طغیانی، ایجاد شرایط مطلوب رطوبتی بر اثر بارندگیهای سه هفته قبل تا کنون، دمای مناسب محیط و در نتیجه رشد مناسب گیاه تاغ و همزمان باز شدن کپسول های تخم آفت است.
فنودی افزود: با توجه به پیش آگاهی آفت توسط نیروهای حفاظتی، مرتعداران، روستائیان و شوراهای اسلامی در حال انجام اقدامات لازم هستند.
وی اظهار کرد:اداره کل منابع طبیعی اقدامات اولیه برای کنترل آفت در مناطق خسارت دیده را در اختیار شهرستان ها قرار داده است که شامل تهیه و تامین تجهیزات لازم و تهیه و انتقال مواد کنترلی مناسب به شهرستانها می شود.
ملخ کوهاندار تاغ از جمله آفات مهم تاغزارهاست که طی سالهای اخیر در مناطق تاغکاری با جمعیتهای متفاوت و گاه به صورت طغیانی بروز کرده است. این ملخ از جمله ملخ هایی است که فقط از تاغ تغذیه می کند و طبق بررسیهای انجام شده زراعتهای کشت شده در مجاورت تاغزارها هیچ کدام مورد حمله این ملخ قرار نگرفته است.
هر ملخ ۵ سن پورگی دارد که مبارزه از سن ۲ پورگی ملخ آغاز میشود.
هم اکنون هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مجموع ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار پهنه کل استان خراسان رضوی را عرصه های منابع طبیعی تشکیل میدهند که پنج و نیم میلیون هکتار آن مناطق بیابانی است.