پخش زنده
امروز: -
در سال گذشته ۳ هزارنمونه از جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابورتهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام کنند.
حامد جز جلالیان افزود: با اطلاعرسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانهها و علائم بیماری افزایش یابد.
وی با اشاره به ویژگیهای مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگیهای مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود مییابد.
جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، پیشرفت نکردن بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن میشود.
وی افزود: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشتهاند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت شناسایی نکردن و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش مییابد، توصیه میشود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استانهای جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه کند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال مییابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کنندهها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش میشود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.