پخش زنده
امروز: -
واکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از ۱۰ اردیبهشت۱۴۰۳آغاز می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت:واکسیناسیون پنوموکوک از ۱۰ اردیبهشتو همزمان با هفتۀ جهانی واکسیناسیون در مجموعۀ زیر پوشش دانشگاه آغاز خواهد شد.
دکتر محمد قربانی با بیان اینکه برنامۀ توسعۀ ایمنسازی کودکان از اولین و موفقترین برنامههای ادغام شده در نظام ارائۀ خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳ بوده است، گفت: فراهمآوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین بهموقع واکسن و بهکارگیری نیروهای آموزش دیده در ردههای مختلف سبب گردید که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یک سال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت بهبالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و بهلطف الهی و در سایۀ تلاش خدمتگزاران نظام سلامت کشور، در ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.
وی افزود: حاصل این تلاشها، حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماریهای دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دورۀ کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجۀ مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال بوده است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه هم با بیان اینکه پنج درصد بیماریهای تهاجمی و ۸۳ درصد مننژیتها در کودکان زیر دو سال رُخ میدهد، گفت: استرپتوکوک پنومونیه از علتهای اصلی بیماریهای پنومونی، مننژیت، سینوزیت، اوتیت مدیا و سپتی سمی است که در سال ۲۰۱۵ این عفونتها، عامل مرگ حدود ۳۰۰ هزار کودک زیر پنج سال بوده است.
جواد علینژاد زرمهری با اشاره به اینکه این واکسن از واکسنهای کمعارضه در گروه هدف کودکان زیر یک سال است، افزود: ایمنیزایی این واکسن تا پایان عمر میباشد و کودکان زیر یک سال در سه نوبت این واکسن را دریافت میکنند که اولین نوبت نیز در دو ماهگی کودکان تزریق میگردد.
وی گفت: واکسیناسیون پنوموکوک از ۱۰ اردیبهشتدر استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و ایلام آغاز و بعد از تامین واکسن مورد نیاز، در سراسر کشور اجرا می شود
پنوموکوک یکی از مهمترین باکتریهای بیماریزا در انسان است. این باکتری عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) است. این باکتری میتواند عفونتهای دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت، سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسههای مغزی را نیز ایجاد کند