در پوشش لایحه کمک مالی به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان؛
محدودیت «تیکتاک» در آمریکا احتمالاً هفته آینده به تصویب سنا میرسد.
محدودیت «تیکتاک» در آمریکا احتمالاً هفته آینده با تصویب سنا و امضای رئیسجمهور این کشور به قانون تبدیل خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ، تصویب احتمالی قانونی توسط کنگره آمریکا که مالک چینی «تیکتاک» را موظف به فروش آن در ایالات متحده میکند، یک پرونده مبسوط از جریان «واشنگتن در برابر تیکتاک» را میبندد.
تصویب این قانون همچنین پرونده جدیدی را باز میکند که میتواند به همان اندازه طولانی شود.
مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه تصویب کرد که اگر «تیکتاک» روابط خود را با چین قطع نکند، این شبکه اجتماعی در آمریکا ممنوع خواهد شد.
این مصوبه بخشی از لوایحی است که بر اساس آن، آمریکا ۶۱ میلیارد دلار به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان کمک مالی خواهد کرد. به این ترتیب احتمالاً این ممنوعیت هفته آینده با تصویب مجلس سنا و امضای رئیسجمهور این کشور به قانون تبدیل شود.
نکته قابل توجه درباره تصویب محدودیت «تیکتاک» در کنگره آمریکا این است که زمانی که این لایحه به قانون تبدیل شود، «تیکتاک» به سادگی از دستگاه میلیونها کاربر محو نمیشود. جریان مبارزه «تیکتاک» برای باقی ماندن در آمریکا تحت مالکیت شرکت «بایت دنس» از کنگره و سازمانهای نظارتی به دادگاهها منتقل میشود.
این لایحه به شرکت چینی «بایت دنس» تا یک سال فرصت میدهد که برای «تیکتاک» خریدار آمریکایی پیدا کند یا با ممنوعیت مواجه شود.
دولت چین تاکید کرده که با هرگونه فروش اجباری «تیک تاک» مقابله خواهد کرد.
حامیان تجارت آزاد نگرانند که این قانون بتواند زمینه را برای سایر کشورها ایجاد کند تا شرکتهای فناوری آمریکایی را ملزم به فروش فعالیتهای محلی خود کنند.
کارشناسان امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مدتهاست که هشدار دادهاند که اطلاعات کاربران آمریکایی «تیکتاک» میتواند توسط مقامات چینی جمعآوری شود و چین میتواند از این شبکه اجتماعی به عنوان یک کانال تبلیغاتی در بحرانهای آینده استفاده کند.
در سال ۲۰۲۰ ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا جنبش «ممنوع کردن تیکتاک» را با یک فرمان اجرایی آغاز کرد.
این موضوع در دادگاه پایهگذاری شد، اما «تیکتاک» تاکید کرد که از حریم خصوصی کاربران آمریکایی خود با ذخیره کردن تمام دادههایشان در «اوراکل» تگزاس محافظت کند.
با این حال گزارشهایی مبنی بر این که دادههای کاربران آمریکایی در دسترس کارمندان «بایت دنس» در چین و شاید خود پکن است، منتشر شد. این گزارشها عنوان میکردند که طبق قوانین، چین میتواند شرکتهای محلی را مجبور به اشتراکگذاری دادهها با دولت کند.
«تیکتاک»، اما بارها اعلام کرد که دولت چین به دادههای کاربران آمریکایی دسترسی ندارد.
چالشهای قانونی قانون جدید حالا نه تنها شرکت «بایت دنس»، بلکه کاربران و شرکای «تیکتاک» در آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است.
«تیکتاک» ماه گذشته از کاربران خود خواست با اعضای مجلس نمایندگان آمریکا تماس بگیرند و به قانون پیشنهادی مبنی بر اجبار فروش اعتراض کنند. این کار خشم اعضای کنگره را در پی داشت.
برنامه اشتراکگذاری ویدئوی «تیکتاک» در آمریکا بسیار محبوب است و کاربران متعددی دارد.
این شرکت اعلام کرده که ۱۷۰ میلیون کاربر فعال ماهانه در آمریکا دارد و بین ۱۶ تا ۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ درآمد کسب کرده است.
سخنگوی «تیکتاک» در بیانیهای اعلام کرد: مایه تاسف است که مجلس نمایندگان آمریکا از پوشش کمکهای مهم خارجی و بشردوستانه استفاده میکند تا بار دیگر لایحه محدودیتی را که آزادی بیان ۱۷۰ میلیون آمریکایی را پایمال و ۷ میلیون کسب و کار را نابود کند. بستن سکویی که سالانه ۲۴ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا کمک میکند.