پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانش بنیان، اولین بار موفق به ساخت کیت انتقال ژن با پایه کربنی شده است که نسبت به کیتهای انتقال ژن لیپیدی هم سرعت ردیابی بیشتر و هم سمیت کمتری دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، گفت: این کیت، پیش از این در انحصار کشور آمریکا بود، اما با بومی سازی آن با یک سوم نقیمت مونه مشابه خارجی و با همان کیفیت به این انحصار پایان دادیم.
مرتضی کریمی با اشاره به اینکه کارکرد این محصول، انتقال محتوای ژنتیکی به درون سلول در محیطی آزمایشگاهی است، افزود: این کیت در حوزه کشت سلول و فناوری نانو به کار گرفته میشود. از این رو، در مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدههایی که در زمینه انتقال ژن فعالیت میکنند، کاربرد دارد.
وی اضافه کرد: سالانه ظرفیت تولید پنج هزار کیت انتقال ژن را داریم، اما درحال حاضر به تولید هزار کیت بسنده کرده ایم تا در خصوص میزان تقاضای بازار به ارزیابی برسیم.
کریمی، مزیت این محصول را نسبت به نمونههای مشابه خارجی، ساختار کربنی و حلقوی آن دانست که همین امر سرعت انتقال ژنها را بیشتر میکند.
این فعال فناور ادامه داد: در ساختار کیت انتقال ژن، سطح سمیت سازوکار انتقال ژنها کاهش پیدا کرده و طی آن احتمال مرگ سلولها هم کمتر شده است تا بدان جا که میتوان گفت از رهگذر تولید این کیت در انتقال ژن موفق به کاهش ۸۵ درصدی سمیت رسیده ایم و در نتیجه آن میتوانیم سلولهای زنده بیشتری به دست بیاوریم.
کریمی از دیگر مزیتهای این محصول را قدرت بالای آن در ردیابی انتقال دانست و افزود: این قدرت ردیابی، کمک میکند تا قبل از کشت سلولی یا هر اقدام دیگری بتوان ارزیابیکرد که اساسا انجام انتقال ژن نتیجه بخش هست یا نیست.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران پس از سه سال کار تحقیقاتی موفق به تولید کیت عامل انتقال ژن شدند.