پخش زنده
امروز: -
رهنمودهای غذایی ایران شامل ۱۲ پیام کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیهای بیماریهای غیرواگیر تدوین شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،مرضیه کامران، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیهای شایع، از رهنمودهای غذایی خود که حاوی پیامهای کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اصلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده میکند. رهنمودهای غذایی ایران شامل ۱۲ پیام کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیهای بیماریهای غیرواگیر تدوین شده است.
در ادامه این ۱۲ گام را با هم دنبال میکنیم:
برای داشتن وزنی مناسب و سالم بودن، باید به میزان نیاز غذا مصرف کرد و به اندازه کافی فعالیت بدنی (مثل روزانه ۴۰-۳۰ دقیقه پیاده روی) داشت:
بر همین اساس توصیه میشود بین مقدار مصرف غذا و فعالیت بدنی تعادل برقرار کنیم تا از افزایش وزن جلوگیری شود.
یک رشته ورزشی را هر چند ساده، به برنامه روزانه خود اضافه کنیم.
هر روز در وعدههای اصلی غذایی و میان وعدهها از سبزیهای خام و پخته استفاده کنیم:
روزانه از سبزیهای سبز تیره مثل سبزی خوردن، اسفناج و یا سبزیهای نارنجی و قرمز رنگ مثل هویج، کدو حلوایی و گوجه فرنگی به میزان بیشتری استفاده کنیم.
سعی کنیم از انواع مختلف سبزیها در برنامه غذایی خود استفاده کنم.
روزانه ۳ بار میوه مصرف کنیم:
از انواع میوههای زرد و نارنجی مانند زردآلو و خرمالو، به میزان بیشتری مصرف کنیم.
بیشتر از خود میوه به جای آب میوه استفاده کنیم.
حبوبات و غذاهای پخته شده با آن را به صورت روزانه مصرف کنیم:
بهتر است بیشتر برنج را به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو، لوبیا چشم بلبلی با پلو مصرف کنیم.
حبوبات جانشین مناسبی برای گوشت و منبع خوبی از پروتئین گیاهی است.
هر روز شیر، ماست و پنیر مصرف کنیم:
از لبنیات مانند شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک پاستوریزه، کم چرب و کم نمک استفاده کنیم.
برای پخت غذا تنها از روغنهای مایع و به مقدار کم مصرف کنیم؛ از روغن مخصوص سرخ کردنی تنها برای سرخ کردن استفاده کنیم:
در هنگام انتخاب روغنها به برچسب تغذیهای آن توجه کنیم. در صورتی که بخش مربوط به اسید چرب ترانس آن قرمز بود آن روغن را انتخاب نکنیم.
به جای سرخ کردن غذا از روشهای دیگر پخت مثل بخارپز، آب پز، تنوری و کبابی استفاده کنیم.