به گزارش واحد مرکزی خبر، محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در این باره که توقیف وی چت ازجانب وزارت ارتباطات صورت گرفته است یا نه؟ افزود: وی چت شبکه اجتماعی چینی است که در چند ماه گذشته توانست در مقابل شبکه های اجتماعی غربی قد علم کند و حدود 400 میلیون نفر عضو دارد که یک درصد در ایران است.
وی گفت: فرق این شبکه با شبکه های دیگر این است که وی چت بخشی به نام «people nearby» دارد که آنچه باعث شد این شبکه در کمیته تعیین مصادیق توقیف شود به سبب همین بخش بود که می گفتند در حریم خصوصی دیگران وارد می شود.
واعظی افزود: ما هیچ ارتباطی در این زمینه نداریم و به عنوان عضوی از 12 عضو کمیته تعیین مصادیق هستیم و قبل از جلسه این کمیته هم در جریان توقیف آن نبودیم اما پس از اینکه در آن جلسه تصمیم به توقیف گرفته شد پیشنهاد دادیم آن بخش (people nearby) نباشد و بقیه بخش ها را مردم بتوانند استفاده کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مردم فقط از این شبکه، استفاده نامناسب نمی کنند و بسیاری از افراد، استفاده صحیح می کنند.
واعظی گفت: در شرایط کنونی و با وجود پیشرفت های جهان در بحث فناوری اطلاعات راه حل برخورد با مسائل این گونه نباید باشد.
وی افزود: باید در این بخش کار فرهنگی کنیم و از لحاظ فناوری خودمان را توسعه و در نهایت به مردم اجازه دهیم خودشان تصمیم بگیرند و آنچه که مورد نظر ما نیست با روش های دیگر مانع شویم.
تعرفه اینترنت را ۲۰% کاهش خواهیم داد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به جد پیگیریم تا تعرفه اینترنت ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
محمود واعظی در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: شب گذشته در جلسه شورای عالی فضای مجازی، تعریف و الزامات شبکه ملی اطلاعات به تصویب رسید.
وی گفت: این شبکه ظرفی است که در آن می توانیم همه خدمات را در داخل کشور به مردم ارائه دهیم چرا که بنای ما این است که دولت، آموزش، سلامت و تجارت الکترونیک داشته باشیم تا امور زندگی مردم تسهیل شود.
واعظی افزود: در همین خصوص نیازمند فراهم کردن زیرساخت شبکه ای هستیم که بتوان در آن همه نیازمندی ها را به سرعت مرتفع کرد چرا که اکنون پراکنده کاری و جزیره وار عمل می شود و اگر در این بخش ساماندهی صورت نگیرد با مشکل مواجه می شویم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر همین اساس شبکه ملی اطلاعات را طراحی کردیم و شب گذشته با تأکید رئیس جمهور و دیگر اعضای شورای عالی فضای مجازی مقرر شد این زیرساخت با اولویت در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم شود.
واعظی افزود: از اوایل سال آینده تلاش خواهیم کرد طرح های این شبکه را تعریف و کارهای زیر ساختی را طراحی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در هیچ جایی دو اینترنت نداریم و در هر منزل و محل کاری بالأخره یک کانال اینترنت بیشتر نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اکنون پهنای باند بین الملل 110 و پهنای باند داخلی 800 است و در آینده می خواهیم پهنای باند بین الملل به چهار هزار و پهنای باند داخل به 20 هزار افزایش یابد و طبیعی است که مردم در پهنای باند داخل با سرعت بیشتری بتوانند جستجو کنند.
واعظی گفت: لذا نباید دغدغه داشت و مردم در آینده از اینترنت مناسب برخوردار خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش هزینه اینترنت در ایران را گران توصیف کرد و افزود: از همان ابتدا که در این وزارتخانه مشغول کار شدم تلاش کردم تعرفه های تلفن ثابت و همراه افزایش نیابد که در این باره فشارهای زیادی هم روی من بود و برنامه دیگرم این است که بتوانم با کمک شرکت های مخابرات در خصوص اینترنت تصمیماتی بگیرم.
طرح های تولید نرم افزار مرورگر ایرانی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز درحاشیه نشست هیئت دولت به خبرنگاران گفت: دو طرح تولید نرم افزار مرورگر داخلی با فناوری پیشرفته در دست اجراست.
واعظی افزود: هم مرکزتحقیقات شرکت مخابرات و هم دانشگاه برای ساخت و تولید مرورگر ایرانی تلاش می کنند و مقدمات کار به خوبی صورت گرفته و درحال پیشرفت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به طرح تولید مرورگر زمین گفت: کارهای مقدماتی تولید این نرم افزار در یک دانشگاه در مرحله آزمایشی است که در صورتی که نتایج مثبت باشد، وارد بازار خواهد شد.
وی افزود: طراحی و ساخت دومین مرورگر به دست بخش خصوصی همین مراحل را طی می کند و ما از شرکتهای فعال در این بخش حمایت میکنیم.
برخی جریانها به دنبال توفیق دولت نیستند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت گفت: به نظر میرسد برخی جریانها به دلایل مختلف به دنبال توفیق و پیشرفت این دولت نیستند.
واعظی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از نوبخت پرسید: چرا اخیرا برخی خبرهای منتشر شده در خبرگزاری ها از سوی دولت تکذیب می شود؟ افزود: تصمیم جدی دولت کار کردن برای مردم است و دولت اعتقاد دارد لیاقت مردم بیش از این خدمات است و می خواهد از فرصت چهارساله اش بهترین استفاده را برای خدمت به مردم ببرد.
وی گفت: سیاست دولت، تفاهم است و به دنبال درگیری نیست تا بخواهد برای خود فضایی به وجود آورد و مشکلات را به گردن این و آن بیاندازد.
واعظی افزود: نمی دانیم چرا با دولتی که به دنبال آشتی، همدلی و همبستگی با همه قوا و گروههاست برخی گروهها به گونه ای برخورد می کنند تا دولت را به حاشیه بکشانند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به عنوان عضو دولت وقتی دیدم رئیس جمهور از انتشار برخی اخبار جعلی ابراز ناراحتی کرد ناراحت شدم.
واعظی افزود: برای نمونه در بحث هسته ای و سیاست خارجی در این دولت توفیقات بسیار بزرگی حاصل شد که من به عنوان کسی که 25 سال کار سیاست خارجی کرده است این ادعا را می کنم، اما برخی با فضا سازی ها نمی خواهند دولت توفیقی داشته باشد.
وی گفت: بنا نداریم این توفیقات را پای دولت و یا یک وزارتخانه خاص بنویسیم و از نظر ما این توفیقات حاصل هدایت های مقام معظم رهبری و حماسه مردم است.
واعظی افزود: فکر می کنم همه رسانه ها باید باهم همفکری کنند تا دولت به حاشیه نرود چرا که در هشت سال گذشته از این حاشیه ها بسیار ضرر کردیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یا باید در وزارتخانه ها وقتمان را صرف خدمت به مردم کنیم یا به طرح برخی مسائل کذب پاسخ دهیم.
واعظی در همین زمینه از رسانه ها خواست دولت را یاری کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات زمانی که متوجه شد خبرنگار این سوالش را از سخنگوی دولت پرسیده است افزود: پاسخ به این سوال وظیفه همه ماست چرا که این درد مشترک ماست.
واعظی گفت: هر دولتی شش ماه تا یک سال ماه عسل دارد، اما برخی رسانهها از همان روز نخست برای دولت مشکل ایجاد کرده اند و دولت تاکنون ورود نکرده است.