پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: واکسیناسیون عامل مهمی در حفظ جان و سلامت انسانها در برابر بیماریهای عفونی محسوب میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: بیماریهای عفونی از دشمنان دیرباز سلامت بشری هستند که در قرنهای متمادی با ایجاد همه گیریهای وسیع و مرگ و میر بالا علم پزشکی را به چالش کشیده اند، بطوریکه بهره گیری از روشهای مختلف پیشگیری از آنها همواره مورد توجه نسلهای بشری و به ویژه پزشکان و پژوهشگران بوده است.
وی افزود: ایمن سازی یک دستاورد موفقیت آمیز در سلامت و توسعه جهانی است که هر ساله جان میلیونها نفر را نجات میدهد و به وسیله آن با هزینه کم میتوان از ابتلاء به بیماریهای عفونی جلوگیری کرد.
دکتر بختیاری نیا با بیان اینکه به روش ساده، امن و موثر برای محافظت از افراد در برابر بیماری، قبل از ابتلا به آن، واکسیناسیون گفته میشود، ادامه داد: در این روش، از مکانیزمهای دفاعی طبیعی بدن برای ایجاد مقاومت دربرابر یک عفونت خاص و تقویت سیستم ایمنی استفاده میشود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان میگوید: واکسن سیستم ایمنی را، درست مانند زمانی که بدن در معرض بیماری قرار میگیرد، به تولید آنتی بادی وا میدارد، اما از آن جایی که واکسن فقط حاوی گونههای کشته شده یا ضعیف شده میکروبهایی مانند ویروس یا باکتری است، باعث بروز بیماری نمیشود یا فرد را در معرض خطر عوارض آن قرار نمیدهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی در جهان، شیوع بسیاری از بیماریهای خطرناک دربین شیرخواران، کودکان و بالغین کاهش بارزی پیدا کرده است، به طوریکه اکنون شیوع بیماریهای خطیری، چون دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک و فلج کودکان با واکسیناسیون همگانی با موفقیت کنترل و در بسیاری از کشورها عملا به حداقل میزان خود رسیده است، بطور مثال ایمن سازی تأثیر عمدهای در کاهش مرگ و میر ناشی از سرخک داشته است و در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸، واکسیناسیون سرخک از مرگ ۲۳ میلیون نفر در جهان جلوگیری کرده است.
دکتر بختیاری نیا افزود: در حال حاضر واکسنهایی برای جلوگیری از بیش از ۲۰ بیماری تهدید کننده زندگی داریم که به افراد در هر سنی کمک میکند زندگی طولانیتر و سالم تری داشته باشند و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ایمن سازی در حال حاضر از مرگ ۳.۵ تا ۵ میلیون نفر در سال در اثر بیماریهایی مانند؛ دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، آنفولانزا و سرخک جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: ۴۰ سال است که از آغاز برنامه توسعه ایمنسازی در کشور ما میگذرد و در حال حاضر ایمنسازی کودکان بر علیه بیماریهای دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، سل وهپاتیت B وهموفیلوس آنفلوانزا اجرا میشود.
به گفته بختیاری نیا؛ پارسال در مراکز بهداشت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیش از یک میلیون دوز واکسن برای کودکان زیر ۵ سال تزریق و تلقیح شده است و در این دانشگاه خدمات مربوط به واکسیناسیون توسط بیش از ۲ هزار مراقب سلامت و بهورز، همچنین نظارت بر سلامت واکسنها و حفظ شرایط زنجیره سرمای واکسن توسط حدود ۳۰۰ مراقب سلامت ناظر و کارشناسان مبارزه با بیماریها صورت میگیرد.
وی میگوید: شعار امسال هفته جهانی واکسیناسیون «نجات زندگی از طریق ایمن سازی» انتخاب شده و هدف هفته جهانی (۵ تا ۱۱ اردیبهشت ماه)، افزایش آگاهی مردم درباره اهمیت حیاتی ایمن سازی کامل و به موقع در تمام طول عمر است و ممکن است برخی والدین به دلایل مختلف برای دریافت واکسن کودک خود دچار تاخیر شده باشند، بنابراین از این افراد دعوت میشود حتما برای انجام واکسیناسیون به نزدیکترین پایگاه بهداشتی مراجعه کنند.