پخش زنده
امروز: -
زینک اکساید دارای خواص اعجاب انگیزی است که شاید تا به حال شما در مورد آن نشنیده باشید؛ خواص این کرم پر کاربرد صرفا به زیبایی پوست محدود نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ زینک یک ماده معدنی است. زینک اکساید موضعی (برای پوست) برای درمان سوختگیهای خفیف، قرمزی، سوزش پوست، یا دیگر حساسیتهای پوستی مورد استفاده قرار میگیرد؛ زینک اکساید معمولا برای مشکلاتی مثل خارش، سوزش و دیگر ناراحتیهای مقعد که بر اثر بواسیر یا مشکلات روده به وجود آمده است، نیز استفاده میشود. بسیاری از فرمها و برندهای زینک اکساید نیز در دسترس میباشند. زینک اکساید موضعی همچنین برای اهداف مختلف دیگری نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
زینک اکساید برای درمان و پیشگیری از جوش صورت:
خواص ضد باکتریایی کرم زینک اکساید سبب درمان جوش صورت میشود، زیرا خواص ضد باکتریایی زینک باعث کشتن باکتریها میشود و خواص ضد التهابی آنها التهاب پوست را کاهش میدهد. این کرم سبب جذب چربیهای بیش از حد سطح پوست میشود که تمایل به نفوذ در منافذ پوست و ایجاد جوش دارند.
زینک اکساید برای حفاظت از آفتاب:
اشعه ماوراء بنفش خورشید اثر مخربی بر سطح پوست میگذارد و تابش بیش از حد آفتاب بر روی پوست، سبب آفتاب سوختگی، پیری زودرس پوست، چین و چروک و... میشود.
این کرم جذب پوست نمیگردد، بلکه بر روی سطح پوست به شکل یک سد محافظتی عمل کرده و مانع از نفوذ اشعه ماوراء بنفش آفتاب به پوست میشود.
درمان آسیبهای پوستی:
زینک اکساید با دارا بودن اثرات درمانی سبب بهبود زخم در افراد دچار کمبود روی، کاهش مشکلات ناشی از آفتاب سوختگی و بهبود خشکی پوست میشود. مالیدن پماد زینک اکساید روی محل زخم باعث ترمیم سلولهای پوستی میشود.
اثرات قابض روی پوست:
پماد زینک اکساید از تشکیل چربی اضافی روی پوست جلوگیری نموده و سبب سفت شدن پوست، درمان آکنه (جوش)، کاهش لکههای پوستی و التهاب پوست میشود.
بهبود التهاب پوستی:
برای درمان ادرار سوختگی در کودکان، اگزما، بریدگی و سوختگی میتوانید از پماد زینک اکساید استفاده نمایید.
اقدامات قبل از استفاده از دارو
اگر به زینک، دایمتیکون، لانولین، روغن کود، وازلین، پارابن ها، مواد معدنی یا وکس آلرژی دارید، از زینک اکساید موضعی استفاده نکنید.
زینک اکساید موضعی برای درمان عفونتهای قارچی و ویروسی استفاده نمیشود. اگر هر گونه علائمی مثل قرمزی یا داغی پوست را بعد از استفاده از زینک اکساید مشاهده کردید، حتما به پزشک خود اطلاع رسانی کنید.
در صورت بارداری یا شیردهی نیز به پزشک خود اطلاع دهید.
این دارو خوردنی نیست و فقط برای اعمال روی پوست مورد استفاده قرار میگیرد. انواع مناسب برای مقعد را نیز نباید به هیچ وجه به پوست زد.
این داروی موضعی را به اندازه کافی به محل مورد نظر روی پوست خود بزنید. زینک اکساید اغلب یک لایه نازک سفید روی پوست شما ایجاد میکند.
برای درمان سوزش، زخم، سوختگی یا هر وضعیت پوستی دیگر، اغلب استفاده از این دارو توصیه میگردد. یک لایه نازک از این کرم را روی ناحیه مورد نظر و به آرامی آن را روی پوست خود بمالید.
اگر برای حساسیت از پوشک از این دارو استفاده میکنید، باید هربار که قصد تعویض داشتید، از آن استفاده کنید. همچنین میتوانید هنگام خواب نیز از آن استفاده کنید. هرگز اجازه ندهید که پوشک خیس با بدن شما تماس داشته باشد و سریعا آن را عوض کنید.
زینک اکساید را در دمای اتاق، به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. زمانی که از آن استفاده نمیکنید، در آن را محکم ببندید.
اگر مصرف یک دوز از این دارو را فراموش کردم، چه کنم؟
از آنجایی که این دارو را هر زمان که نیاز داشتند، استفاده میکنند، پس برنامه خاصی نخواهید داشت. اگر استفاده از یک دوز را فراموش کردید، نباید دو دوز دارو را همزمان استفاده کنید.
اوردوز کردن با زینک اکساید خطرناک نیست، اما در هر حال بهتر است که با اورژانس تماس بگیرید.
هنگام استفاده از زینک اکساید باید از چه اقداماتی پرهیز کنیم؟
زینک اکساید را برای زخمهای عمیق یا سوختگیهای شدید استفاده نکنید.
هرگز خودتان بدون اجازه پزشک از این دارو استفاده نکنید.
اگر این دارو به داخل چشمتان رفت، سریعا آن را شستشو دهید.
اگر علائم آلرژی مثل تنگی نفس، کهیر، ورم صورت، لب، زبان یا گلو را مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
برای حساسیت پوشک:
زینک اکساید از ۱۰%, ۱۱.۳%, ۱۳%, ۱۶%, ۲۰%, ۲۲%, ۳۰.۶% و ۴۰% کرم و ۱۶ و ۲۰ درصد پماد تشکیل شده است. ۱۲، ۸ و ۴۰ درصد آن خمیر، ۱۵ درصد پودر و ۲۵ درصد اسپری است.
عوارض پماد زینک اکساید
استفاده از پماد زینک اکساید ممکن است افراد حساس را دچار عوارض زیر نماید، این عوارض عبارتند:
خارش پوست
سوختگی
سوزش
تیرگی پوست
استفاده از زینک اکساید بدون عطر برای بهبود سوختگی پای کودک در پوشک توصیه میشود، زیرا برخی از کرمهای حاوی زینک اکساید به علت ماده معطر، حساسیت زا هستند.
زینک اکساید با چه داروهای دیگری تداخل دارد؟
داروهای موضعی پوست معمولا با داروهای دیگر تداخل ایجاد نمیکنند، اما بسیاری از داروها هستند که حساسیت ایجاد میکنند؛ بنابراین مصرف هرگونه دارو را اعم از داروهای گیاهی، ویتامین ها، مسکن و داروهای بدون نسخه را به پزشک اطلاع رسانی کنید.
نکته:
این دارو را هرگز در دسترس کودکان قرار ندهید.
آن را برای دیگران تجویز نکنید.
در صورت حساسیت به مواد موجود در پماد زینک اکساید، از آن استفاده نکنید.
اگر بعد از مصرف این پماد دچار عارضهای شدید، به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید.
در صورت استفاده از این پماد به عنوان یک ضد آفتاب آن را دور چشمها نمالید.
هنگام استفاده از این دارو باید کاملا مراقب باشید که هیچ برخوردی با داخل بدن شما مثل دهان یا چشم نداشته باشد. این دارو صرفا استفاده خارجی دارد.