پخش زنده
امروز: -
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری گفت: پارسال بیشترین میزان گذر کالا (ترانزیت) از کشورمان صورت گرفته است. حجم عبور کالاهای غیرنفتی در سال گذشته با مجموع میزان گذر کالاهای غیرنفتی و نفتی در سال ۱۴۰۱ برابر بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه تجارت خارجی گفت: میزان گذر کالا (ترانزیت) از ایران در سال گذشته به ۱۴ میلیون ۷۵۰ هزار تن رسیده است. بررسی آمار ده سال گذشته نشان میدهد در سال ۱۴۰۲ بیشترین میزان کالا از کشورمان عبور کرده است.
هدایتی در ادامه افزود: بیشترین میزان عبور کالا (ترانزیت) از کشورمان در ده سال گذشته در سال ۱۳۹۳ بوده، که میزانش ۱۲.۳ میلیون تن ثبت شده است. میزان عبور کالا در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۳ حدود ۲.۵ میلیون تن افزایش داشته است.
وی با اشاره به روند افزایش گذر (ترانزیت) کالا از کشورمان در سالهای بعد از کرونا گفت: در سال گذشته در هر دو شاخص گذر فرآوردههای نفتی و کالاهای غیر نفتی افزایش داشته ایم. میزان عبور کالاهای غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ به رقم ۹.۴ دهم میلیون تن رسید، که نسبت به سال قبلش ۳۸ درصد افزایش داشت. در سال ۱۴۰۱ میزان عبور کالا حدود ۶ میلیون ۸۰۰ هزار تن بود. حجم میزان عبور کالاهای غیرنفتی در سال گذشته با میزان عبور کل کالاها (نفتی و غیر نفتی) در سال ۱۴۰۱ یکی بوده است.
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری درباره میزان عبور (ترانزیت) کالاهای نفتی نیز بیان کرد: پارسال میزان عبور فرآرودههای نفتی از ۲.۵ میلیون تن به ۵.۳۵ میلیون تن رسید، که با افزایش ۱۱۲ درصدی روبرو بوده است. بیشترین میزان عبور فرآوردههای نفتی نیز متعلق به سوخت بوده که از اقلیم کردستان عراق به بنادر جنوبی کشور حمل شده است.
هدایتی اظهار داشت: بر اساس هدف گذاری برنامه هفتم میزان ترانزیت کالا از ایران باید به ۵۰ میلیون تن برسد. برای رسیدن به این هدف توسعه زیر ساختها، افزایش نرم افزارهای حمل و نقل، تنظیم قوانین و مقررات و هماهنگیهای بین بخشی را باید در نظر گرفته شوند.