افزایش آموزشهای فنی و حرفه ای دانش آموزان در گناباد
آموزشهای فنی و حرفه ای دانش آموزان گناباد در رشته های مختلف در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال قبل از آن با افزلیش حدود ۴ برابری به ۹۰ هزار نفر ساعت افزایش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای گناباد گفت:
میزان تعهد آموزشهای فنی و حرفه ای دانش آموزان در مراکز و آموزشگاههای مرتبط شهرستان گناباد در سال گذشته ۲۴ هزار نفر ساعت بود ولی به ۹۰ هزار نفر ساعت افزایش پیدا کرد.
مهدی مروج با اشاره به افزایش ۲ برابری آموزشهای فنی و حرفه ای دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گناباد طی سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: میزان تعهد دانشجویان از فراگیری آموزشهای فوق ۱۲ هزار نفر ساعت بود در حالی که ۲۴ هزار و ۴۷۱ نفر ساعت محقق شد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای گناباد گفت: میزان تعهد آموزشهای رشته های فنی و حرفه ای زنان سرپرست خانوار این شهرستان هم طی سال گذشته پنج هزار نفر ساعت بود در حالی که ۱۲ هزار و ۹۷۹ نفر ساعت و ۲۶۰ درصد بیشتر از تعهد، دوره های آموزشی برگزار شد.
مروج با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی آموزشهای فنی و حرفه ای معتادان بهبودیافته و شاغلان بنگاههای اقتصادی، افراد دارای معلولیت و زندانیان شهرستان گناباد علت آن را کاهش نیازسنجی و تقاضای سازمانها و ادارات متقاضی و علاقه مندی این افراد و یا کمبود مربی و نیروی انسانی برای آموزش این بخش برشمرد.
وی ادامه داد: ۴۱۸ هزار و ۴۳۱ نفر - ساعت آموزش برای متقاضیان مهارت آموزی شامل ساکنان مناطق روستایی، سربازان وظیفه ،آسیب دیدگان اجتماعی (خانواده های آسیب دیده از اعتیاد)، زنان خانه دار، دانش آموختگان دانشگاهی ، معتادان بهبود یافته ، شاغلان بنگاههای اقتصادی ،دانش آموزان، دانشجویان، زندانیان ندامتگاه، افراد دارای معلولیت و زنان سرپرست خانوار در ۱۴ گروه هدف آموزشی در گناباد برگزار شد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای گناباد گفت: با توجه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر روان سازی کسب و کار بخش خصوصی ۲۴۸ هزار و ۴۶۶ نفر - ساعت از مجموع آموزشهای سال گذشته در گناباد در آموزشگاههای فنی و حرفه ای خصوصی ارایه شد.
مروج افزود: از مجموع ۲ هزار و ۹۷۲ نفر که پارسال در آزمونهای فنی و حرفه گناباد شرکت کردند هزار و ۴۹۵ نفر موفق به کسب گواهینامه مهارت شدند و ۴۷۲ نفر نیز در آزمون های اصناف شرکت و موفق به کسب گواهینامه صلاحیت حرفه ای شدند.
وی گفت: برای نخستین بار ۴۰ نفر از مهارت آموختگان فنی و حرفه ای برتر گنابادی که طی پنج سال قبل پس از کسب مهارت های لازم، کارآفرین شده و برای تعدادی دیگر شغل ایجاد کرده بودند قدردانی شد.
مرکز آموزش فنی و حرفه ای گناباد یکی از مراکز قدیمی این شهرستان در سال ۱۳۵۳ با نام صندوق کارآموزی فعالیت خود را آغاز کرد.
این مرکز هم اکنون دارای چهار مرکز آموزشی ثابت مخصوص زنان و مردان و امکانات و تجهیزات در رشته های مهارتی از جمله کارگاه اتومکانیک، کارگاه خودروهای سنگین و نیمه سنگین، کارگاه برق خودرو، کارگاه plc برق، جوشکاری، تاسیسات، سفال، چوب، گوهرتراشی، رباتیک، شبکه هوایی، جاجیم، صنایع غذایی، معرق و منبت است.
۳۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در شهرستان گناباد نیز در رشته های هنرهای تجسمی، صنایع غذایی، طراحی، فناوری اطلاعات، معماری ساختمان، امورمالی و بازرگانی، خدمات آموزشی، کامپیوتر، حسابداری، عمران، مدیریت خانواده، خیاطی و رباتیک فعالیت دارند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.