پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح حمایت از صنعت برق کشور را که در کمیسیون انرژی تهیه شده بود تصویب کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر،این طرح شامل 14 ماده واحده است که درصورت تصویب نهایی وزارت نیرو اجازه مییابد دستکم 120 هزارمیلیارد ریال با روش بیع متقابل با سرمایه گذاران بخشهای خصوصی وعمومی قرارداد اجرای طرح های افزایش بازدهی و تولید نیروگاههای بخشهای دولتی و خصوصی، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر،کاهش تلفات وبهینهسازی مصرف انرژی با اولویت استفاده از تجهیزات ساخت داخل منعقد کند.
همچنین دولت مکلف می شود درقبال این تعهد معادل سوخت صرفهجویی شده، سوخت مایع (نفت گاز) یا معادل ارزش آن نفت خام را با محاسبه میزان صرفه جویی حاصل شده درمدت حداکثر دو سال به سرمایه گذاران تحویل دهد.
ارائه تسهیلات ازصندوق توسعه ملی به نیروگاه های غیردولتی، شفاف سازی قیمت تمام شده برق، اختصاص سالانه یک میلیارد دلار از محل مازاد درآمد ارزی یا صندوق توسعه ملی برای توسعه، بهینه سازی و انتقال تأسیسات برق وتسهیل شرایط برای استفاده ازسوخت های جایگزین به جای سوخت های فسیلی ازدیگر برنامه ها و اهداف این طرح درصورت تصویب نهایی است.
در نهایت کلیات این طرح به تصویب رسید اما از آنجا که برخی نمایندگان تعدادی از مواد آن را مغایر با قانون برنامه پنجم میدانستند با تصمیم هیئت رئیسه مجلس برای رفع ابهامات به کمیسیون تخصصی یعنی انرژی مجلس رفت تا پس از رفع ابهامات برای بررسی نهایی در جزئیات به صحن مجلس برگردد.نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس با حضور نمایندگان محترم اقلیتهای دینی و نمایندگان محترم مذاهب اسلامی نماد وحدت ملی و انسجام اسلامی است.
محمد حسن ابوترابی فرد با تبریک میلاد پیامبر بزرگ الهی حضرت عیسی بن مریم(ع) افزود: این روز بزرگ و تاریخ ساز را به حضور جامعه مسیحیت، هموطنان عزیز مسیحی و مسلمان و نمایندگان آنان در خانه ملت تبریک میگویم.
وی گفت: این پیامبر بزرگ الهی همگام با سایر انبیا بزرگ در راه بسط صلح، مودت و گسترش عدالت در جامعه بشری از تمام ظرفیت و توان خویش بهره گرفت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امیدوارم با الهام از آموزههای الهی و انسان ساز مکاتب وحیانی و انبیا بزرگ در مسیر گسترش عدالت و دوستی در جامعه بشری تلاش کنیم و در برابر افراطیگری و خشونت با همه قدرت و توان از ظرفیت متراکم ادیان الهی و پیروان کتب آسمانی بهره بجوییم.
ابوترابی فرد با بیان اینکه شخصیتهای بزرگی در مکتب حضرت مسیح (ع) تربیت شدند گفت: تجلیلی که نویسندگان بزرگ مسیحی همچون جورجی زیدان و دهها مسیحی حقجوی دیگر از شخصیت راستین امیرالمومنین امام علی (ع) کردند در بین پیروان ادیان الهی حلقه اتصال و پیوندی مستحکم است.
وی افزود: امیدوارم در سایه الهام از آموزههای حیات بخش کتب آسمانی و شخصیتهای برجسته تربیت یافته در مکتب توحید و الهام از حیات و زندگی انسان ساز حضرت مسیح (ع) و اولیای مکرم و معظم دین و در سایه وحدت و همدلی و انسجام در راه افزایش صلح و دوستی در جهان و مبارزه با خشونت گام های بلندی برداریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: خدای سبحان را شاکریم که نظام مقدس جمهوری اسلامی در این عرصه به عنوان یک نظام سیاسی برآمده از آموزههای دین مقدس اسلام پیشگام و پیشرو است.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی امروز نماد وحدت و انسجام پیروان ادیان الهی است افزود: امروز مجلس با حضور نمایندگان محترم اقلیت های دینی در این نهاد و نمایندگان محترم مذاهب اسلامی، نماد وحدت ملی و انسجام اسلامی است.
ابوترابیفرد گفت: امیدوارم با الهام از آموزههای دین و رهنمودهای حیاتبخش رهبری عالیقدر و معظم انقلاب اسلامی از همه توان و ظرفیت خویش برای ارتقا وحدت ملی و انسجام اسلامی و پیوند استوار ادیان الهی بهره بگیریم.
تصویب یک فوریت استفساریهای از آییننامه داخلی
نمایندگان یک فوریت استفساریه تبصره ماده 76 قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را تصویب کردند. بر اساس این استفساریه و در صورت تصویب نهایی، منظور از کارکنان یا کارشناسان دستگاههای مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و موضوع تبصره ماده 76 قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی شامل اعضای هیئت علمی دانشگاهها و همه افرادی که از دستگاههای مذکور حقوق دریافت میکنند ،نیز می شود.
این استفساریه برای بررسی بیشتر در جزئیات به کمیسیون آییننامه داخلی مجلس ارسال شد تا حداکثر در مدت یک ماه برای تصمیم گیری در کلیات و جزئیات به صحن علنی برگردد.
موافقت مجلس با یک فوریت طرح اصلاح ترکیب کمیسیون تلفیق
نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرحی را تصویب کردند که در صورت تصویب نهایی، اعضای کمیسیونهای تخصصی شش عضو در کمیسیون تلفیق خواهند داشت و حضور آنان در این کمیسیون پررنگتر خواهد شد.
عبدالرحمن رستمیان به عنوان یکی از طراحان طرح قانونی اصلاح ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گفت: هدف ما از آوردن این طرح این بود که مشارکت کمیسیونهای تخصصی در کمیسیون تلفیق افزایش یابد و کمیسیون تلفیق هم تخصصیتر نظرهای کارشناسانه خود را اعلام کند.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی افزود: در طرح مذکور پیشبینی کردهایم که کمیسیونهای تخصصی هرکدام 3 نفر در کمیسیون اقتصادی، 6 نفر در کمیسیون برنامه و بودجه و 9 نفر عضو در کمیسیون تلفیق داشته باشند.
وی اضافه کرد: با تصویب طرح قانونی اصلاح ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، توازن بیشتری در کمیسیون تلفیق ایجاد خواهد شد.
رستمیان با بیان اینکه بیشتر نمایندهها موافق طرح مذکورهستند، از تأخیر در بررسی این طرح در صحن علنی مجلس به دلیل بررسی دیگر طرحها انتقاد کرد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مخالفت با فوریت این طرح گفت: کلیت این طرح قابل قبول است اما در مل به سال جاری نمیرسد، هیئت رئیسه مجلس باید درباره زمان بررسی طرحها در مجلس چارهای بیندیشد.
پورابراهیمی یادآور شد: این طرح موضوع مهمی در خصوص تعیین تکلیف ترکیب کمیسیون تلفیق را مد نظر قرار داده اما نحوه اجرا و ارائه آن در صحن علنی مجلس به نحوی شده که معطل مانده است.
وی با تاکید بر لزوم تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: شکل رسیدگی به این طرح میبایست دو فوریتی میبود تا به امسال میرسید.
محمدرضا باهنر در واکنش به اظهارات پورابراهیمی، گفت: شما وقت مخالف را گرفتید و تذکر دادید.
میرمحمدی در موافقت با یک فوریت طرح اصلاح ماده 45 آییننامه داخلی مجلس گفت: این طرح به عنوان دو فوریتی مطرح شده و نظر نمایندگان هم بر همین اساس اخذ شده بود.
نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه کمیسیون تلفیق درباره برنامه و بودجه تصمیم میگیرد باید متوازن باشد و نظرهای نمایندگان در این کمیسیون مطرح شود.
وی با بیان اینکه کمیسیونهای تخصص تنها دو عضو در کمیسیون تلفیق دارند گفت: معتقدیم کمیسیون تلفیق باید بار کارشناسی بیشتری داشته باشد که این، تأثیرگذاری آن را دوچندان میکند.
میرمحمدی همچنین با اشاره به تعیین اعضای هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق در روز گذشته گفت: از شش نفر اعضای هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق پنج نفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس هستند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق را دغدغه اکثر نمایندگان برشمرد و افزود: نمایندگان به دلیل جایگاه کمیسیون تلفیق علاقهمند هستند نظرهای آنها در این کمیسیون شنیده شود.