پخش زنده
امروز: -
نماینده کشورمان در نشست نمایندگان مجالس کشورهای عضو گروه بریکس با اشاره به وقایع غزه، رفتار رژیم صهیونیستی در فلسطین را مصداق کامل تروریسم دولتی و نسل کشی دانست و توقف این جنایات را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ابراهیم رضایی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه و عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در نخستین نشست نمایندگان مجالس کشورهای عضو گروه بریکس در مسکو تأکید کرد: یکی از دستورکارهای هیأت پارلمانی ایران در نشست بریکس، دفاع از حقوق فلسطین و محکوم کردن و متوقف کردن نسل کشی از سوی صهیونیستها به عنوان پیمانکار و کارفرمای آمریکاییها خواهد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: تلاش ما این است که از ظرفیت سیاسی و دیپلماتیک بریکس برای توقف جنگ و نسلکشی مظلومان در غزه استفاده کنیم و از همه ابزارهای سیاسی و اقتصادی برای خاموش کردن ماشین جنگ رژیم صهیونیستی بهره ببریم.
رضایی در ادامه از گروه بریکس به عنوان گروه مهم و نهاد تأثیرگذار در نظام بین الملل یاد کرد و گفت: کشورهای عضو این گروه، ۳۰ درصد مساحت کره زمین را در اختیار دارند، بیش از نیمی از جمعیت دنیا در این کشورها زندگی می کنند و بیش از یک چهارم اقتصاد دنیا مربوط به گروه بریکس است و اقتصاد همه کشورهای عضو این گروه هم در حال رشد است و سالانه رشد اقتصادی قابل توجهی دارند.
وی ادامه داد: عضویت ایران در گروه بریکس فواید و اثرات مثبت بسیار زیادی دارد که حوزههای اقتصادی و سیاسی – دیپلماتیک را شامل میشود.
این نماینده مجلس افزود: ایجاد یک مکانیزم مستقل تبادل و تسویه حساب مالی در برابر سازوکار غربی سوئیفت به استقلال مالی و اقتصادی کشورهای عضو بریکس کمک میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین اظهار داشت: بریکس می تواند به ما کمک کند که از پول ملی در مبادلات تجاری با بریکس استفاده و همراه با دیگر کشورهای عضو به سمت ارز مشترک و رمز ارز برای استفاده در میان اعضا حرکت کنیم و از این طریق در مسیر کاهش وابستگی اقتصاد به غرب گام برداریم؛ به عبارتی، مکمل سیاست اقتصاد مقاومتی است.
رضایی با بیان اینکه بیشتر حجم صادرات جمهوری اسلامی به کشورهای عضو بریکس است، یادآور شد: بریکس میتواند به کاهش وابستگی ما به نظام اقتصادی و مؤسسات مالی غرب یا جهانی که تحت سلطه غرب یا نظام سلطه هستند، کمک کند.
وی ادامه داد: عضویت در گروه بریکس همچنین میتواند در ساده کردن سازوکار پرداخت ها و حمایت از استفاده اعضا دربرابر نقدینگی و تورم جهانی نقش مثبتی داشته باشد و این گروه به عادلانهتر شدن اقتصاد جهانی و ایجاد زیرساخت مالی مستقل کمک کند.
رضایی از تقویت جبهه ضد غربی به عنوان یکی از فرصتهای عضویت ایران در بریکس یاد کرد و گفت: این امر، مقابله با نظام سلطه و سیاست یکجانبه گرایی آمریکا را تقویت و تسهیل میکند، سیاستی که جمهوری اسلامی ایران پیش از این بر آن تأکید داشته است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه عضویت در بریکس، قدرت مقاومت در مقابل غرب را افزایش میدهد خاطرنشان کرد: عضویت ایران در بریکس نشان دهنده شکست سیاست غرب در انزوای ایران است و نقش کشورمان را در شکلدهی به نظم جدید جهانی پررنگ تر و فعالتر می کند.
رضایی با اشاره به اینکه دیپلماسی پارلمانی برای تعمیق و تسریع در روابط و مشارکت در فرایندهای بریکس و همچنین توسعه روابط جنوب – جنوب مؤثر است، گفت: هدف ما تقویت همکاریها فیمابین کشورهای عضو بریکس در مسائل اقتصادی و سیاسی با کمک و ابزار دیپلماسی پارلمانی است.
وی ادامه داد: دیپلماسی پارلمانی میتواند برای تسریع در اجرای توافقات و همینطور همکاریهای میان شبکهای کمک و کشورها را برای عبور از چالشهای جدید یاری کند.
رضایی اضافه کرد: بررسی و یافتن چالشهای جدید و راهحلهای این چالشها با بهرهگیری از دیپلماسی پارلمانی از اهداف نشستهای پنجشنبه و جمعه پارلمانهای بریکس است.
نخستین نشست نمایندگان مجالس کشورهای عضو گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ میلادی دیشب در مسکو آغاز به کار کرد، نشستی که علاوه بر دستورکار همکاریهای پارلمانی ۱۰ کشور عضو، با پیگیری موضوع توقف جنایات رژیم صهیونیستی نیز همراه است.
روسیه در سال ۲۰۲۴ میلادی ریاست دورهای گروه بریکس را برعهده دارد و بیش از ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب میزبانی میکند.