حفظ اصول تغذیهای بعد از رمضان
تنظیم قند و چربی، کاهش فشار خون و توقف ریزه خواری از فواید روزه داری است که میتوان با رعایت اصول صحیح تغذیه این فواید را استمرار بخشید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به گفته مشاور تغذیه و رژیم درمانی توصیه میشود پس از ماه مبارک نیز رویه استفاده از مواد غذایی سالم را ادامه دهیم و کمتر از مواد غذایی حجیم، سرخ کردنی و فست فودها استفاده کنیم.
مریم عمادی گفت: بدن پس از یکماه به نخوردن وعدههای غذایی صبحانه و نهار عادت کرده و از این رو استفاده مواد غذایی با حجم بالا در روزهای نخست بعد از ماه مبارک رمضان میتواند موجب آسیب به معده شود.
*سلامتی یک حق و مسئولیت همگانی است
به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ سلامت به عنوان یک حق فردی و همگانی است که نیازمند مشارکت آگاهانه جامعه و تمام دستگاهها و ذینفعان است از اینرو حالا که در آستانه هفته ملی سلامت (هفته اول اردیبهشت) با شعار «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» هستیم علاوه بر توجه به سلامت فردی باید بعنوان یک مسئولیت همگانی در ارتقای سلامت دیگران در جامعه توجه داشت.
*پوشش همگانی سلامت با مشارکت مردمی محقق میشود
معاون بهداشت وزیر بهداشت هم با اشاره به اجرای طرح سلامت خانواده در کشور، اعلام کرد: تا اردیبهشت ماه سال جاری ۶۰ میلیون ایرانی در طرح سلامت خانواده؛ مراقب سلامت؛ خواهند داشت.
فرشیدی گفت: ما برنامه سلامت خانواده را اردیبهشت ماه سال گذشته در ۵۴ شهر با ۷ میلیون جمعیت شروع کردیم و هم اکنون به ۲۷ میلیون نفر و ۱۹۵ شهر گسترش پیدا کرده است.
به گفته دکتر فرشیدی یکی از اصول و مبانی دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت، بهره گیری از مشارکت مردم از سطح خانواده تا پیچیدهترین سازمانها و سطح محلات و شهر و روستا و عشایر است.
در هجدهمین شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هم اعلام شد:
*امنیت غذایی مهمترین اولویت دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سال جدید است
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی افزود: با توجه به رهنمودهای رئیس جمهور، امنیت غذایی مهمترین اولویت دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سال ۱۴۰۳ بوده و لازم است هر یک از دستگاهها بر اساس رهنمودهای ابلاغی جلسه هجدهم و در راستای اجرای سند، برنامه عملیاتی خود در سال جاری و شاخصها عملکردی متناسب با برنامه را به دبیرخانه اعلام کنند.
مطلق به اهمیت تهیه پیوست عدالت برای فرآیندهای تأمین امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین درخواستهای رئیس جمهور از دست اندرکاران نظام غذا اشاره کرد و تأمین پروتئین و کالری مورد نیاز برای گروههای کم درآمد را از مهمترین برنامههای اولویت دار برشمرد که باید دستگاههای مرتبط سریعاً در این زمینه به اقدامات لازم را انجام دهند.
در این رابطه نیز سازمان غذا و دارو مکلف به تدوین الگوی غذای سالم در کشور است
*توسعه تولید غذاهای سودمند و فراسودمند
رئیس سازمان غذا و دارو، از توسعه تولید غذاهای سودمند و فراسودمند در کنار تقویت فرایندهای کنترلی برای بالا بردن کیفیت غذا خبر داد.
سید حیدر محمدی اظهار کرد: اندازه گیری باقیمانده سموم مانند نیترات و آلایندهها در محصولات غذایی که در حال انجام است در سال جدید توسعه خواهد یافت.
وی افزود: الگوی غذای سالم با محوریت کاهش مصرف قند، چربی و نمک، از برنامههای ما برای تدوین الگوی غذای سالم در کشور است و غنی سازی فرآوردههای غذایی با ریز مغذیها که در سالیان گذشته با آهن و اسید فولیک در نان و آرد شروع شده و سپس با غنی سازی شیر با ویتامین D دنبال شد بطوریکه در حوزه تولید صنعتی و سنتی نان کامل توفیقاتی حاصل شد.
محمدی با اشاره به لزوم آشنایی صنایع با فرهنگ نان کامل، گفت: یکی از اقدامات اساسی در جلوگیری از بیماریهای گوارشی و بهبود مشکلات گوارشی میتواند ترویج تولید و مصرف نان کامل با همکاری صنایع تولیدکننده نان صنعتی باشد.