پخش زنده
امروز: -
با هدف مدیریت چرا در شمال شهرستان خلیلآباد ۷۵۰۰ هکتار از مراتع این منطقه در اختیار ۱۴۶ دامدار برای چرای دامها قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد گفت: با توجه به اهمیت حفظ و بهرهبرداری از مراتع و با توجه به شرایط سخت خشکسالی و ضرورت اجرای طرح مدیریت چرا، هم اکنون مراتع شمال شهرستان شامل کاریزک و پیرسرخ با بیش از ۷۵۰۰ هکتار در اختیار ۱۴۶ بهرهبردار از روستاهای محمدآباد، مزده، کاریزک، ایرج آباد، شهرکندر و خلیلآباد با بیش از ۳۷۰۰ رأس دام مجاز برای مدت ۹۰ روز چرای دام قرار گرفت.
حمید ترابی گفت: با توجه به اینکه مراتع شهرستان قشلاقی، ییلاقی و میانبند هستند به همین دلیل مراتع به صورت مقطعی در اختیار دامداران برای چرای دامهایشان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه بیشتر مراتع شهرستان را مراتع میانبند تشکیل میدهند، افزود: از دیماه سال قبل مراتع به صورت مقطعی در اختیار دامداران گذاشته شده و ۳۰ روز دیگر نیز از فرصتشان باقی مانده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد گفت: نظارت بر اجرای طرح مدیریت چرا در مراتع شهرستان به وسیله کارشناس مرتع و نیروهای یگان حفاظت انجام میگیرد.
وی از بهرهبرداران و دامداران منطقه درخواست کرد ضمن رعایت ضوابط و مقررات طرح مدیریت چرا به توصیههای کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد توجه کنند.
ترابی با بیان اینکه دامداران فقط در زمانهای مشخص شده اجازه دارند دام را به مراتع ببرند، گفت: شهرستان خلیلآباد ۱۵۰ هزار هکتار وسعت دارد که بالغبر ۸۰ درصد آن ملی و مرتعی است.
وی توسعه ارتباطات مردمی را وظیفه ذاتی منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد دانست و افزود: توسعه ارتباطات مردمی با هدف جلب و جذب مشارکت مردم اعم از شهری و روستایی برای حفاظت و حراست و توسعه منابع طبیعی تجدید شونده وظیفه ذاتی منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد در ادامه وضعیت مراتع شهرستان را بسیار نگران کننده و بحرانی دانست و گفت: بر اساس اعلام هواشناسی شهرستان خلیلآباد چندین سال است که با وضعیت فوق خشکسالی مواجهایم.
وی با اشاره به اینکه مراتع اولین مناطقی هستند که تحت تأثیر خشکسالی قرار میگیرند، افزود: متأسفانه نهالهای چندین ساله در حال خشک شدن هستند.
ترابی گفت: اگر چه دامها گیاهان یک ساله را بهتر میخورند، اما به دلیل خشکسالی و نبود بارندگی متأسفانه از این گیاهان محروم هستیم، از سویی باقی گیاهان هم، چون تحت تأثیر خشکسالی قرار دارند عملاً رشدی نداشته و در حال خشک شدن هستند.
وی گفت: حدود ۸۵ درصد مراتع شهرستان فقیر و مراتع کوهستانی هم ضعیف هستند، فقط ۱۵ درصد پوشش گیاهی مراتع متوسط بوده و باقی نیز فقیر هستند.
ترابی افزود: به دلیل خشکسالیهای اخیر و فقیرتر شدن پوشش مراتع به تبع باید تعداد دام موجود در مراتع کاهش یافته تا مراتع شهرستان نابود نشود. از بین رفتن پوشش گیاهی موجب فرسایش آبی و خاکی میشود.