پخش زنده
امروز: -
بر اساس ادبیات توسعه اقتصادی، راه توسعه کشور از طریق فراهم کردن شرایط قابل قبول برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی و رفع موانع پیش رو است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت:هرچند در زمینه صدور مجوزها با فعال شدن سامانه و قولهایی که مسئولان دادهاند بخشی از مشکلات سرمایهگذاری داخلی حلشده، اما همچنان با کمبودهای زیرساختی مواجه هستیم.
شهرام عیدیزاده افزود:فرآیند سرمایهگذاری در کشور زمانبر و طولانی است؛ به طوری که یک سرمایهگذار تا زمانی که روی ایده سرمایهگذاریاش مطالعه میکند و مجوزهای لازم را از دستگاههای مختلف اخذ میکند، فرایندی طولانی طی میشود.
عیدیزاده گفت: در مراحل بعدی نیز سرمایهگذار در مراجعه به شهرکهای صنعتی که مطلوب او است، از وجود مشکل کمبود برق و گاز و ... باخبر میشود.
وی افزود: در شرایطی که سرمایهگذار با سختی جهت ایجاد یک واحد تولیدی یا توسعه آن تلاش میکند، مشخصاً در برخی زمانها با قطعی گاز مواجه میشود، زیرا کمبود گازداریم یا با قطعی برق روبهرو هستیم.
مدیر مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: در برخی شهرکهای صنعتی ناب و بکر مانند شهرک توس یا چناران که تقاضا برای سرمایهگذاری بیشتر است، مشکل کمبود زمین داریم و یا اگر زمین وجود دارد قیمتها نجومی است.
عیدیزاده افزود: گاهی از سرمایهگذار خواسته میشود که در شهرکهای صنعتی دورتر سرمایهگذاری خود را انجام دهد که برای تأمین نیروی کار با در نظر گرفتن بعد مسافت، با مشکلاتی مواجه است.
وی گفت: شورای گفتوگوی اتاق بازرگانی در سال ۹۸ برای اصلاح قانون سرمایهگذاری خارجی پیشنهاداتی داد که برای وزارت اقتصادو مجلس شورای اسلامی ارسال شد، اما هنوز دچار همان مشکلات هستیم.
مدیر مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی به وجود ریسکهای سیاسی و اقتصادی به عنوان یک مانع مهم در زمینه سرمایهگذاری خارجی در کشور اشاره و افزود: به طور مشخص چند سرمایهگذار خارجی داشتیم که در کشور ضمانت دولتی میخواستند و تقاضا داشتند دولت، وزارتخانههای اقتصاد، نفت و نیرو بسته به حوزههای مرتبط با سرمایهگذاریشان، اصل سرمایه آنها را تضمین کنند.
عیدیزاده با اشاره به اهمیت ضمانت دادن وزارتخانههای مختلف به سرمایهگذاران خارجی برای افزایش سرمایهگذاری گفت: البته کمتر دیده شده یا از آن مطلع نیستم که مشخصاً وزارت نفت پروژههای نفتی و گازی را ضمانت کند و معمولاً این کار را نمیکند؛ لذا سرمایهگذار خارجی به دلیل ریسکهای متعددی که وجود دارد از سرمایهگذاری واهمه دارد.
وی موانع متعدد ازجمله جابهجایی پول را نیز معضل دیگر پیش روی سرمایهگذاری خارجی دانست و افزود: سرمایهگذار خارجی، در کشور ما سرمایهگذاری میکند و قصد صادرات محصول تولیدی خود را دارد، اما درگیر تعهد ارزی و نقلوانتقال ارز و پولش میشود و برای بردن پول خود، ارز را باید با نرخی که بانک مرکزی تعیین میکند بدهد که با مشکل مواجه است.