پخش زنده
امروز: -
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان ۸۵ درصد خوراک آبزیان کشور را تولید میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ نامدار ملکپورگفت: تولید تخم چشمزده ماهی قزلآلا به عنوان نخستین حلقه زنجیره اقتصادی شیلات به شمار میرود و با تکمیل این زنجیره و تولید داخلی بچه ماهی با کیفیت از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود که هم اکنون ۸۰ درصد تخم چشمزده ماهی قزلآلا در واحدهای اختصاصی تکثیر این استان تولید میشود این در حالی که تا پیش از این ۱۰۰ درصد این فرآورده وارداتی و از خارج کشور تامین میشد.
وی، با اشاره به اینکه دومین حلقه زنجیره اقتصادی شکل گرفته در بخش شیلات مزارع پرورش ماهی است، افزود: شرایط آب و هوایی خنک، دمای مفید برای رشد، تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی به خصوص ماهی قزلآلا که یکی از ماهیهای مفید با گوشت سفید و کم استخوان است و طرفداران خاص خود را دارد، این استان را از این حیث متمایز کرده است و با تولید ۲۵ هزار تن ماهی قزلآلا به قطب نخست تولید ماهیان سردآبی کشور تبدیل کرده است.
وی، با یادآوری اینکه سال گذشته ۲۵ هزار تن ماهی قزلآلا در ۴۰۰ مزرعه فعال در استان تولید و روانه بازار شد، گفت: علاوهبر ۴۰۰ مزرعه پرورش ماهی، حدود ۴۰ مزرعه تکثیر و تولید بچه ماهی که منجر به تولید بیش از ۳۰ میلیون قطعه ماهی میشود هم از دیگر ظرفیتهای این استان به شمار میرود.
ملکپور، گفت:این استان همچنین در زمینه تولید ماهیان زینتی توانسته در تعداد ۱۴ مرکز تولید ماهیان زینتی بیش از ۴۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی تولید کند که با توجه به شرایط موجود در استان میتوان در آیندهای نه چندان دور چشمانداز روشنی برای توسعه این پتانسیل در استان تعریف کرد.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، فرآوری و بستهبندی را سومین حلقه زنجیره اقتصادی در بخش پرورش ماهی عنوان کرد و افزود: امروزه بهترین و مدرنترین واحدهای فرآوری آبزیان در بخش ماهیان سردآبی مربوط به چهارمحال و بختیاری است و به واسطه وجود این زیرساخت در زمان حاضر ۸۰ درصد صادرات ماهی قزل آلا از این واحدهای فرآوری انجام میشود.
وی، با بیان اینکه، تولید خوراک آبزیان به عنوان قلب تپنده صنعت پرورش آبزیان به شمار میرود افزود: هم اکنون چهارمحال و بختیاری به دلیل دارا بودن مدرنترین کارخانه خوراک آبزیان توانسته ۸۵ درصد خوراک آبزیان کشور را تامین کند.
وی، افزود: ظرفیت چهارمحال و بختیاری در تولید خوراک آبزیان به شکلی است که میتوان این استان را پایتخت خوراک آبزیان کشور نامید و این موضوع نه تنها در تأمین امنیت غذایی کشور سهم بسزایی دارد بلکه نشانه مهمی از رسوخ دانش در بخش شیلات این استان است.
نامدار ملکپور گفت: ۲۰ کارخانه تولید خوراک آبزیان نیز در استان وجود دارد که ظرفیت تولید حدود ۳۴۰ هزار تن خوراک آبزیان در سال را دارد و در این زمینه نیز علاوه بر تامین خوراک مورد نیاز استان، صادرات به دیگر استانها و همچنین خارج از کشور انجام میگیرد.
وی، با بیان اینکه، باعث خوشحالی است که فعالیت کارخانههای تراز بینالمللی در زمینه تولید خوراک آبزیان را در این استان شاهد هستیم افزود: عمده صادرات خوراک با کیفیت آبزیان به خارج از کشور از چهارمحال و بختیاری انجام شده است به همین دلیل تلاش میشود این ظرفیت صادراتی ارتقا یابد.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری به عنوان قطب تولید ماهیان سردآبی کشور به شمار میرود، گفت: پس از ۱۲ سال تلاش موفقیتآمیز در عرصه آبزیان امروز این استان به عنوان تکمیلکننده زنجیره اقتصادی ابزی پروری کشور به شمار میرود و این استان پیشگام در این مسیر است.