پخش زنده
امروز: -
معاون رئیسجمهور در امور مجلس گفت: موضوع انتقال پایتخت از جنس تقنین و شدنی نیست.
به گزارش واحد مرکزی خبر، مجيد انصاری در زمان بررسی طرح ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری در صحن مجلس در مخالفت با این طرح افزود: چشمانداز انتقال پایتخت به نقطه دیگر، باید به طور نسبی مشخص باشد، کشور ما کلا روی کمربند زلزله است و باید به این سؤال پاسخ داده شود که کدام استان از زلزله مصونیت دارد.
وی ادامه داد: در کشوری مانند ژاپن که روی گسل زلزله قرار دارد، برای در امان ماندن از تلفات زلزله تدابیر اساسی اندیشیدهاند، باید پرسید اگر پایتخت کشور منتقل شود آیا جان مردم تهران در صورتی که زلزله بیاید، در خطر نیست؟ آیا در حد برنامهریزی هم نیست که بخواهیم برای این موضوع تدابیر جدی بیندیشیم؟.
انصاری یکی دیگر از مسائل مرتبط با انتقال پایتخت را چالش آب در عمده نقاط کشور دانست و گفت: اتفاقا تهران به لحاظ جغرافیایی بهترین نقطه برای تامین آب کشور بوده است، هر نقطهای از کشور را بخواهیم به عنوان پایتخت انتخاب کنیم، نخستین نیاز آب است.
وی افزود: پرسش اینجاست که آیا هزینههای انتقال پایتخت محاسبه مالی شده است؟ آیا همه قوا، صدا و سیما و نیروهای مسلح و دستگاههای گوناگون مانند نهاد مقام معظم رهبری، امکان انتقالشان در این مدت به نقطه دیگری وجود دارد؟ به لحاظ زیرساختهایی مانند بازار، مراکز اقتصادی و راهآهن نیز آیا این موضوع امکانپذیر است؟.
انصاری در ادامه گفت:آیا میشود همه کارکنان دولت و همه وزارتخانهها را به اجبار به نقطه دیگری منتقل کنیم؟آیا تجربه دنیا در انتقال پایتخت مانند کشور پاکستان موفق بوده است؟ مطلقا چنین چیزی نیست.
وی با بیان اینکه هیچ یک از شهرهای کشور ظرفیت انتقال چنین جمعیتی را ندارد افزود: آیا واقعا در عمل، انتقال پایتخت از تهران به نقطه دیگر باعث توزیع عادلانه امکانات و منابع در سراسر کشور می شود؟.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس با بیان اینکه دولت هم بر تمرکززدایی و توزیع عادلانه امکانات در سراسر کشور تاکید دارد گفت: انتقال پایتخت مسئله بسیار مهم و بزرگی است که از جنس سیاستهای کلی نظام است و امکان ندارد برای انتقال دستگاههایی مانند نهاد مقام معظم رهبری بدون مشورت با ایشان تصمیمگیری کنیم.